Ordres a la policia per negar naturalitzacions

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 23 de Febrer de 2015

Jaume Bartumeu, el candidat que tanca la llista nacional d’SDP, va denunciar ahir maniobres del Govern per no atorgar la nacionalitat a persones que han nascut a Andorra i que tindrien dret per naturalització. Segons l’excap de Govern, “és evident que hi ha instruccions a la policia de denegar les naturalitzacions”.

I hi va afegir que el que es vol “és evitar ampliar la base electoral per tenir-la més controlada”.

Bartumeu va fer aquestes declaracions durant una visita electoral a la caserna dels bombers on, acompanyant el candidat a cap de Govern Víctor Naudi, es va reunir amb una desena de membres del cos.

Una denúncia que també va fer la nit de dissabte en una trobada dels candidats d’SDP a la Casa d’Andalucia. El candidat va posar damunt la taula aquesta situació arran que una de les persones presents a la trobada expliqués que la seva filla, nascuda a Andorra però que ha estat estudiant uns anys a l’estranger, havia estat sotmesa a un procediment per part de la policia i se li havia denegat la nacionalitat.

“Tot això és el resultat d’una aplicació excessivament puntillosa i detallista de la reglamentació que vol restringir l’accés a la nacionalitat”, va dir Bartumeu, que va afegir que “no hi ha la voluntat d’integrar unes persones nascudes aquí i que fan part de la formació a l’estranger”.

L’excap de Govern va carregar contra l’executiu demòcrata. “Durant aquests quatre anys el Govern el que ha estat fent és predicar el que no creu i en la seva actuació diària posa traves a l’accés a la nacionalitat a gent nascuda a Andorra”, va dir.

FUTURA LLEI DELS BOMBERS

D’altra banda, el candidat a cap de Govern, Víctor Naudi, en la seva trobada amb els bombers es va comprometre a dotar el cos d’una llei específica si SDP té responsabilitats de Govern.

Va recordar que buscarà el consens de tots els grups parlamentaris per modificar la Llei marc de la funció pública i després fer-ne una d’específica per als bombers i per a la resta de cossos especials.

Una llei que haurà de regular la carrera professional, les especialitats del cos i que definirà molt clarament quines són les atribucions dels bombers, ja que ara “les tasques s’estan fent via reglament”.

Naudi també va recordar que els bombers són els que més pateixen més les conseqüències de la Llei de les pensions i es va comprometre a derogar la dels complements de jubilació. També és partidari que mantinguin el transport sanitari.