SDP vol la llei de bombers i una administració diàfana

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 23 de Febrer de 2015

El candidat a cap de Govern de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, es va reunir ahir al vespre amb membres del cos de bombers, acompanyat de l’excap de Govern Jaume Bartumeu, número 14 de la llisa nacional d’SDP.

Naudi va recordar que el Govern de Jaume Bartumeu, entre el 2009 i el 2011, ja tenia un text preparat per legislar el cos de salvament i extinció d’incendis, però que no es va poder aplicar “perquè topava amb l’actual Llei de la funció pública”.

El candidat va subratllar que per desenvolupar la llei dels bombers s’ha de modificar, paral·lelament, la de la funció pública, una de les propostes clau del programa d’SDP.

“El cos de bombers pot tenir més atribucions, com el control industrial, i s’ha d’encabir en una futura llei.”

Després de dues hores de conversa, Naudi va revelar que “la preocupació més gran dels bombers és la desmotivació general. El cos de bombers és exemplar, participatiu, amb vocació de servei…”, va comentar el número u de la llista nacional d’SDP.

El fet de no tenir llei específica ha provocat “un greuge comparatiu” dels bombers amb els altres cossos especials “perquè es regulen per una graella salarial bàsica”, va recordar Naudi.

Per equiparar el seu salari “cobren hores extres”, però el que realment necessiten és una llei que reguli “la carrera professional i l’especialització, en paral·lel a la modificació de la funció pública per encarar el futur, motivar el personal i garantir una estabilitat pressupostària per als pròxims vint anys”, va argumentar.

ADMINISTRACIÓ TRANSPARENT

D’altra banda, el candidat territorial d’SDP a Ordino, Felip Gallardo, va explicar ahir que “SDP vol una administració absolutament transparent, qualsevol euro gastat ha d’estar justificat”.

El candidat va argumentar alguns dels punts que SDP exposa en el seu programa electoral sobre la seva visió de l’administració pública: “Recuperar les concessions administratives; que els pagaments a proveïdors es facin a trenta dies; evitar al màxim les externalitzacions de serveis, i que de cada adjudicació se’n publiqui l’informe amb el raonament i la puntuació de l’oferta guanyadora.” Gallardo va matisar que “és una manera que entri la llum a l’administració pública”.