Bartumeu aposta per un turisme que aplegui sector públic i privat

Autor:
Font:
Publicat el: 27 d'Agost de 2008

El Periodic d'Andorra 

Marc Rodríguez

El líder socialdemòcrata i candidat a president a les properes eleccions generals, Jaume Bartumeu, va manifestar ahir en la represa del curs polític, acompanyat pel diputat a Madrid pel PSC, Fèlix Larrosa, la necessitat de reactivar el turisme davant la situació de crisi actual. Durant el matí, Bartumeu es va reunir amb Larrosa per parlar de la situació actual del turisme, “un sector clau que requereix posicionament”, segons el socialdemòcrata. Es tracta de la represa del curs polític després de la pausa estival.

Bartumeu va presentar dades que intenten desmitificar la tasca del Govern en benefici del turisme. Concretament, el cap de l’oposició anunciava ahir que “des que nosaltres vam deixar el Govern, l’any 1992 fins avui, el pressupost destinat a turisme pràcticament no s’ha augmentat”. Una constatació “objectiva” que, segons Bartumeu, porta a la conclusió que “no hi ha una voluntat per rellançar –ja no dic de consolidar– el turisme com a motor essencial de l’economia d’Andorra”. Segons l’estadística, el percentatge pressupostari destinat al turisme va caure del 3,6% el 1992 fins al 3,2% el 1997 i al 2,2% el 2007. Igualment, el percentatge econòmic destinat a la promoció exterior va caure des del 2,5% el 1992 fins a l’1,4% el 2007.

TROBADA AMB ELS HOTELERS
Bartumeu i Larrosa es va reunir, ja al migdia, amb cinc representants del sector hoteler “amb els quals mantinc bona relació”, segons Bartumeu, aprofitant la presència de l’expert en la matèria. El líder de l’oposició remarcava que “no és una reunió formal i oficial del sector”, sinó més aviat “una trobada en què m’ha donat la sensació que no estan molt contents amb l’eventual diàleg que mantenen amb el Govern”. Bartumeu va criticar que el responsable de Turisme al Principat, Juli Minoves, “és més del monòleg que del diàleg”, convidant a l’aportació de les diferents posicions, privada i pública, sobre les taules executives.

ALTRES LÍNIES DE TREBALL
La roda de premsa posterior a la reunió i la trobada amb els hotelers va servir a Bartumeu per anunciar altres línies de treball que, segons el partit, han de dominar les polítiques futures, com ara consolidar el turisme com a pilar fonamental i la major aportació en matèria de pressupost amb destinació cap al sector. Un turisme que, segons Bartumeu, “no caldrà anar a buscar-lo a la Xina”.

pdf3.jpg