SDP incentivarà el consum intern i revifarà el comerç de proximitat

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 19 de Febrer de 2015

El consum intern anual de la ciutadania és de 750 milions d’euros, mentre que els visitants només gasten 400 milions d’euros a l’any. Les dades les va revelar el número tres de la llista nacional de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Joan-Marc Miralles, durant la reunió de poble que va tenir lloc ahir a la nit a Santa Coloma. “Nosaltres no podem preveure quants turistes vindran, però el consum intern sí que depèn de tots”, va puntualitzar.

El candidat a conseller general va insistir que la voluntat d’SDP és “reactivar el petit comerç de proximitat, que és el que dóna vida a Andorra”.

D’altra banda, el número dos de la llista territorial a Andorra la Vella, Àngel Dalmau, va assegurar que a SPD “volem acabar amb a la corrupció política. Els favoritismes i amiguismes a l’administració s’han d’acabar. Hi ha massa funcionariat per la mida del nostre país i és poc eficient”. Dalmau va insistir que “l’administració ha d’estar al servei de la ciutadania i no a la inversa” i,  sobretot, que ha de ser “més eficient”.

Un dels arguments forts de la campanya electoral d’SDP és, precisament, la reforma de la Llei de la funció pública, fer una administració més àgil i pròxima i “acabar amb les vuit administracions”, va subratllar Miralles. El candidat va aclarir que SDP dóna suport als comuns però que el seu paper ha de ser “de l’administració més propera a la ciutadania, no el de fer una política diferent a la del país”.

Miralles també va voler argumentar per què l’acord d’associació amb Europa beneficiarà Andorra. En el torn del número u per la capital, Delfí Roca, el candidat va detallar que “el patrimoni natural i cultural de Santa Coloma s’ha de revaloritzar i informar-ne els turistes.

Santa Coloma té caràcter, no és un traster del pati de darrere, ni una zona de pas ni industrial”, va aclarir, “però viu una situació dramàtica com molts barris del país. Cal diferenciació i singularitat, i podria ser un lloc idoni per acollir fires i mercat.”

En la reunió d’ahir a Santa Coloma, l’aspirant Dalmau també va aprofitar per advertir al públic que “si guanyen Jordi Cinca i Rosa Ferrer a la capital –candidats de DA–, Martí els nomenarà ministres”.