SDP vol una llei que protegeixi “del totxo” els espais naturals

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 19 de Febrer de 2015

“Impulsar una llei d’espais naturals que englobi els entorns naturals protegits, els entorns naturals sense protecció i els entorns urbans”. És una de les propostes que Socialdemocràcia i Progrés (SDP) porta en el seu programa electoral i que el candidat territorial per Ordino, Felip Gallardo, va defensar ahir amb l’estació d’Arcalís.

“Volem que la llei del sòl sigui coherent amb el medi ambient”, va subratllar el candidat ordinenc, “per regular i preservar el nostre patrimoni.

Imagina’t si algú vol fes unes pistes d’esquí al Comapedrosa!” Gallardo va desplaçar-se ahir amb els companys de llista a les pistes d’Arcalís perquè “és el motor econòmic de la parròquia però també ho és de tot el país; de fet, totes les pistes ho són”, va puntualitzar.

“Quan es tanca l’estació perquè no s’hi pot accedir ens perjudica a tots”, va recordar, “però ampliar la carretera a quinze metres d’amplada entre la Cortinada i el Serrat no és la solució”.

El candidat opina que l’ampliació fa malbé l’entorn però no evita que l’estació s’hagi de tancar quan hi ha risc d’allaus. “El primer que hauríem de mirar és com controlar les allaus, ja sigui fent-les baixar de manera controlada o cobrint part de la carretera, tenint la seguretat de les persones per davant de tot.”

“No tot pot ser totxo o ciment, no podem convertir Andorra en Nova York. La Cortinada sembla Nova York perquè els liberals van deixar construir-hi edificis de cinc plantes!”, va lamentar.

“Hem de preservar l’Andorra de sempre per als nostres néts, perquè l’entorn natural és el que ens fa diferents”, va argumentar Gallardo.

“Caldea es pot copiar, però Sorteny no.” El candidat també es va referir a la vall del Madriu-Perafita- Claror, un bé protegit per la Unesco al qual “un accés rodat faria molt mal”.