SDP vetllarà per garantir “les regles de joc” i evitar l’intrusisme

Autor: E. J. M.
Font: BONDIA
Publicat el: 18 de Febrer de 2015

“Si governem tornarem a posar en marxa l’agència contra l’intrusisme”, va assegurar ahir el candidat a cap de Govern per Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, en una trobada amb representants de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). L’octubre del 2010, el Govern socialdemòcrata que liderava Jaume Bartumeu va obrir el Centre d’Atenció contra l’Intrusisme (CACI) i, ara, SDP –l’escissió del PS liderada per Bartumeu– el vol recuperar.

“Al departament d’intrusisme no se li està donant la finalitat que té, la de combatre l’intrusisme, per unes regles de joc mal enteses”, va argumentar Naudi. “L’intrusisme el veiem diàriament en sectors de petits industrials, en el sector del taxi  i, fins i tot, en alguna empresa gran de serveis…”, va aclarir el candidat d’SDP. “No estem en contra que vingui ningú a treballar, però si es presta un servei a Andorra s’ha de declarar aquí, pagar-ne els impostos, assegurar el personal que hi intervingui… El marc legislatiu ja ho preveu però molts no ho fan i no contribueixen a la càrrega impositiva, i això és una competència deslleial”, va concloure.

SDP també va presentar a l’EFA la seva posició en fiscalitat: “Per fer avançar el creixement econòmic és indispensable aconseguir una seguretat jurídica i, per tant, volem mantenir la pressió fiscal al 10% de l’impost de societats i l’IRPF”, va aclarir Naudi. “En canvi, sí que volem ajustar la pressió fiscal en les qüestions que s’han de polir, com algunes exempcions perquè sigui un impost més just”, va afegir.

L’altre gran tema exposat per SDP va ser l’acostament a la Unió Europea: “Som favorables a la negociació, a aconseguir un bon acord d’associació, i no podem esperar més temps. Si governem, proposarem una taula  de treball amb tots els actors i agents empresarials i sindicals per copsar les seves necessitats i resoldre dubtes per poder plantejar respostes clares i concretes a Brussel·les”, va dir.

Quant a l’obertura econòmica, el candidat va afirmar que SDP és “favorable a l’obertura econòmica”, però va matisar que “la inversió estrangera ha de ser productiva, no ha de ser competitiva. És una font d’oportunitats sempre que fem les coses bé”, va resoldre Naudi.