SDP exposa a l’EFA la seva política de baixa fiscalitat

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 18 de Febrer de 2015

El candidat a cap de Govern per Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, es va trobar ahir amb empresaris en els esmorzars que l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) organitza amb els caps de llista nacional. SDP va presentar a l’EFA la seva posició en fiscalitat: “Per fer avançar el creixement econòmic és indispensable aconseguir una seguretat jurídica i, per tant, volem mantenir la pressió fiscal al 10% de l’im- post de societats i l’IRPF”, va aclarir Naudi.

“En canvi, sí que volem ajustar la pressió fiscal en les qüestions que s’han de polir, com algunes exempcions perquè sigui un impost més just”, va afegir. L’altre gran tema exposat per SDP va ser l’acostament a la Unió Europea: “Som favorables a la negociació, a aconseguir un bon acord d’associació, i no podem esperar més temps.

Si governem, proposarem una taula de treball amb tots els actors i agents empresarials i sindicals per copsar les seves necessitats i resoldre dubtes per poder plantejar respostes clares i concretes a Brussel·les”, va dir.

D’altra banda, el candidat d’SDP va anunciar: “Si governem tornarem a posar en marxa l’agència contra l’intrusisme.” L’octubre del 2010, el Govern socialdemòcrata que liderava Jaume Bartumeu va obrir el Centre d’Atenció contra l’Intrusisme (CACI) i, ara, SDP –l’escissió del PS liderada per Bartumeu– el vol recuperar. “Al departament d’intrusisme no se li està donant la finalitat que té, la de combatre l’intrusisme, per unes regles de joc mal enteses”, va argumentar Naudi.