Comunicat de premsa relatiu a la jornada de treball mantinguda amb Fèlix LARROSA, diputat del PSC al Congreso de los Diputados

Autor:
Font:
Publicat el: 26 d'Agost de 2008

logopartitsocialdemocrata 

EL PS VOL PROMOURE UN NOU MODEL DE TURISME AMB LA PARTICIPACIÓ DE TOT EL SECTOR

El turisme és un sector clau per al desenvolupament d’Andorra. Un sector que necessita i reclama un suport polític ben definit.

El PS està procedint a una anàlisi de la situació actual a partir tant de dades i estadístiques oficials com de l’elaboració pròpia d’estudis des de la Comissió d’Economia del Partit.

Concretament, pel que fa al turisme, Jaume BARTUMEU i el seu equip estan treballant en el desenvolupament d’un nou model turístic però també han volgut escoltar les opinions, els suggeriments i les idees dels empresaris del sector. Posteriorment, després d’aquesta fase de consulta, els socialdemòcrates procediran a definir el nou model de turisme que consideren necessari per Andorra.

Jaume Bartumeu considera que “la participació de tots els agents socials i econòmics implicats en el sector turístic és imprescindible per crear les polítiques més encertades i efectives i, en aquest sentit, el PS es compromet a escoltar el sector i liderar un nou model de turisme consensuat que ajudi a revitalitzar la nostra economia.”

En aquest sentit, representants de la Comissió d’Economia del PS s’han reunit aquest dimarts 26 d’agost, amb Fèlix LARROSA, ex-director general de l’Instituto de Turismo de Espanya- TURESPAÑA i actual diputat del PSC-PSOE per Lleida i portaveu de Turisme del Grup Socialista del Congreso de los Diputados. Posteriorment a la reunió de treball han compartit una trobada amb cinc empresaris dels sectors turístic i hoteler d’Andorra.

Felix LARROSA considera que l’Alternativa que encapçalen els socialdemòcrates ha de liderar un projecte turístic, crear un model de gestió innovador i definir una comercialització estratègica que posicioni millor Andorra en els mercats europeus.

D’altra banda, Jaume BARTUMEU ha fet públic, en roda de premsa, un quadre comparatiu dels capótols pressupostaris destinats a turisme i a promoció exterior els anys 1990, 1991, 1992, 1997 i 2007.

estadistiques-pressupost-turisme.jpg

Hom constata així que l’any 1992 es destinava un 2,5% del pressupost a aquesta despesa mentre que el 2007 només s’hi ha destinat un 1,4%.

En valors constants es pot constatar també que l’any 1992 es van destinar 5.143.325 euros a turisme i promoció exterior i l’any 2007 s’ha han esmerçat 5.265.090 euros.

Amb aquesta absència de voluntat política dels governs liberals dels darrers tretze anys no és d’estranyar que estiguin saltant totes les alarmes i baixi constantment el nombre de visitants i turistes, com ho demostren totes les estadístiques publicades.

Oficina del Candidat del PS
Andorra la Vella, 26 d’agost del 2008

pdf3.jpg