L’oposició farà un control “exhaustiu” al Govern per l’afer de les llaunes

Autor:
Font:
Publicat el: 26 d'Agost de 2008

Diari BonDia 

M.B. 

Després del parèntesi de les vacances, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb els consellers generals de dedicació exclusiva per començar a preparar el nou període de sessions, que s’iniciarà el mes de setembre amb la represa de l’activitat parlamentària.

A partir del mes vinent el grup parlamentari socialdemòcrata, a través de les sessions de Consell General de control a l’executiu, pensa fer “un control exhaustiu al Govern” pel degoteig de xifres que es van donar del nombre de llaunes de colorant que estaven en estoc a la duana de Sant Julià de Lòria i que els aiguats de l’1 d’agost van provocar que s’extraviessin al riu. En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va assegurar que “el Govern ens haurà d’explicar per què en el certificat hi figuraven 150 llaunes i finalment se n’han quantificat moltes més”.

Al marge d’aquest capítol, el candidat socialdemòcrata a cap de Govern per a les properes eleccions generals també va reiterar que “un cop aprovada la llei de la CASS aquesta legislatura està acabada”.

Sense deixar de banda l’activitat parlamentària que centrarà els pròxims mesos, Bartumeu també va explicar que Sindicatura no ha admès a tràmit el projecte de llei per a la regulació del cos diplomàtic que va presentar el 2 de juliol.

En aquesta línia, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va comentar que “el Govern una vegada més ha presentat el projecte sense la documentació necessària i dificulta així la feina dels consellers generals”. Respecte a aquest projecte de llei, Bartumeu també va mostrar seriosos dubtes al voltant d’una de les disposicions transitòries, “on es volen regularitzar contractes atípics”.

Reunió amb Larrosa

D’altra banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata es reuneix avui amb el diputat per Lleida del PSC i portaveu de la comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Congrés dels Diputats, Fèlix Larrosa. Es preveu que les qüestions turístiques centrin la trobada entre Bartumeu i Larrosa.

pdf3.jpg