El PS veu com a «prioritat absoluta» que Turisme tingui més pressupost

Autor:
Font:
Publicat el: 27 d'Agost de 2008

Diari Mes Andorra  

Julià Rodríguez 

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha posat ja fill a l’agulla per elaborar les seves propostes programàtiques pel que fa al turisme.

El candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mantenir ahir una reunió amb representants de grups empresarials del país per parlar d’aquesta matèria. A la trobada hi va assistir també el diputat per Lleida del PSC al Congrés dels Diputats i portaveu de Turisme Fèlix Larrosa. La intenció d’aquesta formació política és conèixer el parer de les persones representatives d’aquest àmbit, «contràriament al que fa el Govern, que acostuma a no escoltar i tirar pel dret», segons Bartumeu.

El revifament turístic passaria, segons els socialdemòcrates, per un increment del pressupost del Ministeri «com a prioritat absoluta». I és que, segons el PS, els últims anys l’Estat no ha destinat fons suficients a aquest àmbit, com ho demostraria que la partida del Ministeri de Turisme va representar l’any passat el 2,2% del pressupost total quan l’any 1990 era del 3,5%. En aquest mateix sentit, a la promoció exterior només es va dedicar l’1,4% del pressupost, quan el 1997 era, per exemple, del 2,3%. «Aquest és un fet objectiu que demostra que no hi ha voluntat de rellançar el turisme com a motor de l’economia», va manifestar Bartumeu.

Per al PS, el sector públic i el privat han d’anar «de la mà» en la promoció de la marca turística d’Andorra, que s’ha de portar a terme sobretot als països propers. «No anirem a la Xina a buscar turistes», va dir Bartumeu. El líder del PS també es va mostrar crític amb el pavelló del país a l’Expo de Saragossa, «que podria haver estat molt millor».

Per la seva banda, Fèlix Larrosa va opinar que de les dades es dedueix que la crisi del turisme no és conjuntural, sinó estructural i que, davant d’aquesta situació, hi ha d’haver un replantejament. Així mateix, el diputat espanyol va assegurar que s’ha de ser «rigorós» en la política turística que s’aplica, perquè els canvis poden ser nefastos, com ha passat amb el turisme anglès.

pdf3.jpg