SDP aposta perquè l’obertura de negocis sigui molt més àgil

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 17 de Febrer de 2015

El cap de la llista territorial d’Andorra la Vella de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Delfí Roca, acompanyat pel número 2 de la llista de la capital, Àngel Dalmau, i la primera suplent, Micaela Ferreiro, va visitar ahir diversos establiments de l’avinguda Príncep Benlloch per escoltar les inquietuds dels petits empresaris.

Els comerciants van coincidir que se senten “oblidats” i, sobretot, van criticar la manca d’aparcaments a la zona, que dificulta que els potencials compradors s’aturin. “Una solució és que l’aparcament nou del Consell General obri els caps de set- mana i festius com a zona blava perquè garanteix la rotació”, va proposar Roca.

A més de l’aparcament i la promoció de la zona, Roca va proposar que “es desenvolupi un pla específic comercial per al centre històric i, ja que els locals són petits, que s’obrin comerços singulars, monomarca o, fins i tot, de prestigi”, va matisar.

L’argument val tant per a la zona de l’avinguda Príncep Benlloch de la capital com per a tot el país. “S’ha de poder donar exempcions fiscals a tot allò que sigui emprenedoria”, va reiterar. “Nosaltres som partidaris de facilitar que la gent emprenedora, la que tingui una idea, la pugui dur a terme, que l’obertura del comerç sigui en 24 hores: obre i després ja ens entendrem”, va explicar el candidat.

“El que necessitem són emprenedors i ara es tarda fins a nou mesos a poder executar una idea de negoci”, va recordar Roca. Mar Garcia, de la botiga Lamà dela Mar, va insistir que estan “abandonats de la mà de Déu; aquest any no ha passat ni la cavalcada de Reis per aquí”. Amb tot, Garcia va admetre que és a la zona límit, que al seu entorn “encara hi ha vida”, però va subratllar que “d’aquí cap avall no hi ha res: locals buits i tancats, voreres en mal estat….”

I els comerciants de més avall ho van corroborar: “La principal queixa de la clientela és l’aparcament, la gent va de pressa, aparca de qualsevol manera i això influeix en la caixa”, va explicar el Manel, de l’establiment Casa Bella. “Estem abandonats, aquí no es fa res.

L’Andorra Shopping Festival aquí no hi arriba i la gent no baixa de Pyrénées”, van insistir a Euro Òptica. “S’ha de fer venir la gent cap aquí”, van afegir en un basar.

Roca va assentir a les queixes dels botiguers i va considerar que “la rotonda de la Margineda no ha de ser un tap per a la zona, ja que envia els vehicles per fora, sinó que també ha d’indicar als conductors que poden seguir circulant cap a Santa Coloma i el centre”.

Per a SDP la reactivació de les zones comercials, més enllà de l’eix de les avingudes Meritxell i Carlemany, és una prioritat. Els candidats de la llista territorial d’Escaldes-Engordany, Alba Álvarez i Nazih Raad Kabbarah, van passejar-se per la zona alta d’Escaldes-Engordany, a partir de l’església de Sant Pere Màrtir, on s’acaba –o comença– el passeig per a vianants Vivand.

Una comerciant va lamentar que Vivand l’ha perjudicat “perquè ha perdut clientela d’Encamp que ja no s’atura al seu establiment”, va explicar Álvarez. La botiguera va proposar als candidats d’SDP que “Vivand sigui puntual, no una zona per a vianants els dies de cada dia”. “Estudiarem la proposta”, va assegurar Álvarez. Els candidats de les llistes territorials de Sant Julià, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany visitaran avui més zones comercials.