SDP exposa a l’USdA com reformarà la funció pública

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 17 de Febrer de 2015

El candidat nacional de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, acompanyat de Jaume Bartumeu –número 14 a la llista nacional–, va mantenir ahir una reunió amb representants de la Plataforma Sindical de la funció pública i la Unió Sindical d’Andorra (USdA). La trobada, que es va allargar una hora i mitja, va permetre que el candidat d’SDP a cap de Govern argumentés als sindicalistes les respostes a l’enquesta que li va enviar fa uns dies sobre temes de funció pública i laborals.

Naudi va exposar el programa d’SDP en l’àmbit de la funció pública i va insistir que són “propostes que toquen de peus a terra”. El candidat va recordar que si governa buscarà un acord amb la resta de grups parlamentaris per “bloquejar la llei de pensions i reformar l’actual Llei de la funció pública”, va recordar ahir el candidat a cap de Govern, Víctor Naudi.

“Reformarem la llei reprenent els 33 acords que es van aconseguir l’any 2010 durant el Govern liderat per Jaume Bartumeu”, va reiterar.

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va argumentar que “l’avantatge amb SDP i l’equip que el forma és que ja havíem tractat de la qüestió de la funció pública i ja s’havia arribat a 33 acords quan governaven amb la sigla del Partit Socialdemòcrata”.

“Sempre hem considerat i repetit que Jaume Bartumeu és un dels polítics més ben preparats del país”, va assegurar Ubach. L’USdA ha enviat als candidats –“excepte a DA perquè ens ha estat enganyant quatre anys”, va dir Ubach– una enquesta sobre temes de funcionariat i relacions laborals, que la plataforma sindical difondrà entre els associats.

Naudi va defensar davant dels sindicalistes “una administració tan eficient com sigui possible, sense trencament entre sector públic i privat perquè hem de mirar pel futur, que és el creixement econòmic i un bon acord d’associació amb la Unió Europea, i això passa per una administració transparent, amb dedicació, motivada i preparada”.

El candidat d’SDP va afegir que la comissió consultiva que ha de posar en contacte el fun- cionariat i el Govern serà “vinculant” i tindrà “més pes”.