Vilopriu, la capital estival del socialisme

Autor:
Font:
Publicat el: 15 d'Agost de 2008

El Periodic d'Andorra 

Jaume Ventura

Un any més, la casa que el senador socialista Lluís Maria de Puig té a Vilopriu (Alt Empordà) servirà com a punt central de socialisme en llengua catalana. L’edició d’aquest 2008 tindrà lloc el pròxim dia 29 d’agost, a les set de la tarda, i està previst que es compti amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, a més de la cúpula dels socialistes catalans.

Andorra, per la seva banda, estarà representada pel president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, que assisteix cada any a aquesta trobada de final d’estiu i que l’any passat ja es va reunir amb Montilla. Cal recordar que, en l’edició del 2006, també es va comptar amb el que llavors ja havia anunciat que no es presentaria a la reelecció del Govern autonòmic, Pasqual Maragall.

En la trobada de l’any passat, Montilla va aprofitar els moments previs a l’inici de la jornada que organitza la plataforma Nou Cicle per mantenir una conversa amb Bartumeu, en què, entre altres coses, va mostrar interès per l’actualitat política del Principat. Així, segons Bartumeu, el màxim dirigent del Govern català li va mostrar la seva inquietud pel moment polític que viu el país. La trobada de llavors entre Montilla i el líder de l’Alternativa, a més, va servir per analitzar les relacions amb Europa.

Precisament d’aquest tema el polític de la capital també en va parlar amb el conseller d’Economia, Antoni Castells, al qual Bartumeu també va recordar en quin estat es trobava la proposta econòmica amb la qual estan treballant els socialdemòcrates de cara a les eleccions de la primavera que ve.

Pel que fa al contingut de l’acte de fa un any, van intervenir l’europarlamentària socialista Maria Badia, que va fer una presentació sobre la iniciativa que impulsa el sector catalanista del PSC per renovar el discurs socialista.

A la trobada, en què van participar 330 càrrecs i simpatitzants socialistes, també van assistir altres polítics socialistes catalans destacats com ara la consellera Marina Geli, així com l’històric Raimon Obiols, la vicepresidenta del PSC Manuela de Madre, Martí Carnicer o Anna Balletbò.

pdf3.jpg