Bartumeu defensa a París l’equilibri en les relacions França-Espanya

Autor:
Font:
Publicat el: 30 de Juliol de 2008

El Periodic d'Andorra 

El Periòdic

La representant del copríncep francès, Emmanuelle Mignon, va rebre ahir al migdia al Palau de l’Elisi, a París, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu. El líder de l’oposició va expressar a Mignon la ferma voluntat política de mantenir i defensar l’equilibri en les relacions d’Andorra amb els estats veïns, França i Espanya, segons la línia encetada en la Constitució.

L’acte va comptar amb la participació del cap del Gabinet de la representació del copríncep francès, Pascal Escande. La reunió és una segona part de la que ja es va celebrar el setembre de l’any passat, també a l’Elisi, i ha servit, segons un comunicat del partit, perquè el cap de l’oposició hagi pogut comentar a la representant del copríncep diverses qüestions de l’activitat política i institucional d’Andorra. De fet, Bartumeu qualificava de “protocol·lària” aquesta visita, que es realitza perquè la representant del copríncep conegui la visió del cap de l’oposició sobre l’estat del país i els principals punts d’actualitat.

En acabar la reunió, Bartumeu va declarar: “Mantenir i reforçar la comunicació dels responsables polítics andorrans amb el copríncep francès és essencial per preservar l’equilibri del coprincipat”. A més, va declarar que la història recent demostra que la independència del país és més forta quan els andorrans saben acostar-se a Europa amb sinceritat i humilitat i que, en aquesta línia, “hem de saber preservar i cultivar els intercanvis econòmics amb França i enfortir els lligams institucionals amb el copríncep francès”.

Mignon va ser consellera del ministre de l’Interior abans d’entrar a l’equip de Sarkozy, l’any 2002, i des d’aleshores està molt lligada a la figura de l’actual copríncep. Precisament, el cap de Govern, Albert Pintat, juntament amb el Síndic General, Joan Gabriel, es van apropar a la capital francesa fa uns mesos per realitzar una visita institucional, en què els va rebre el copríncep francès, Nicolas Sarkozy.

pdf3.jpg