Bartumeu viatja a París per “preservar l’equilibri” del coprincipat

Autor:
Font:
Publicat el: 30 de Juliol de 2008

Diari d'Andorra

Redacció 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir al migdia amb el representant del Copríncep francès, Emmanuelle Mignon al Palau de l’Elisi, a París, per tractar diverses qüestions de l’activitat política i institucional d’Andorra en relació amb els Estats veïns.

En aquest sentit, el socialdemòcrata va declarar que per preservar l’equilibri del coprincipat és “essencial” el fet de “mantenir i reforçar la comunicació dels responsables polítics del país amb el copríncep francès”, Nicolas Sarkozy. El líder del grup parlamentari es va reunir amb Mignon a la capital francesa per manifestar la voluntat política de “mantenir i defensar” l’equilibri en les relacions internacionals d’Andorra, principalment focalitzades en els dos Estats veïns, Espanya i França, en la línia indicada a la Constitució.

En la trobada, el líder socialdemòcrata va emfasitzar la seva voluntat de reforçar els vincles amb els països fronterers exposant a la representant de Sarkozy la seva línia de contactes polítics amb els màxims membres dels consells generals i regionals dels Estats veïns.

Però Bartumeu no tan sols va fer referència a temes polítics en la reunió d’ahir amb Emmanuelle Mignon, sinó que també va apuntar els beneficis econòmics que aquestes relacions internacionals poden comportar, i va assenyalar que cal “saber preservar i enfortir els lligams institucionals amb el Copríncep francès” perquè el Principat en surti beneficiat.

Pel que fa a la trajectòria política d’Andorra i a la seva vinculació amb Europa, el president del grup parlamentari va manifestar que “la història recent del país demostra que la nostra independència és més forta quan els andorrans saben acostar-se a Europa amb sinceritat i humilitat”, en un intent d’escurçar distàncies amb el continent.

pdf3.jpg