El veïnatge centra la trobada entre Bartumeu i Mignon

Autor:
Font:
Publicat el: 30 de Juliol de 2008

Diari BonDia

Redacció

Les relacions d’Andorra amb el dos estats veïns és la qüestió que va centrar la reunió que va mantenir ahir el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, amb la representant del copríncep francès, Emmanuelle Mignon.

Una reunió que va tenir lloc al palau de l’Elisi a París i a la qual també va assistir el cap de gabinet de la representació del copríncep francès, Pascal Escande.

Durant la trobada, que es va perllongar durant tres quarts d’hora, Bartumeu va exposar a la representant de Nicolas Sarkozy la ferma voluntat política de mantenir i defensar l’equilibri en les relacions d’Andorra amb França i l’Estat espanyol en la línia que estableix la Constitució.

D’altra banda, el candidat a cap de Govern per a les properes eleccions generals també va informar la representant del copríncep francès sobre la línia de contactes polítics que manté amb els màxims representants dels consells generals i dels consells regionals geogràficament veïns d’Andorra.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata va manifestar després de la reunió que “mantenir i reforçar la comunicació dels responsables polítics andorrans amb el copríncep francès és essencial per preservar l’equilibri del coprincipat”.

Paral·lelament, Bartumeu també va assegurar que “la història recent demostra que la nostra independència és més forta quan els andorrans saben acostar-se a Europa amb sinceritat i humilitat”. En aquest sentit, el cap de l’oposició socialdemòcrata també va afegir: “Hem de saber preservar i cultivar els intercanvis econòmics amb França i enfortir els lligams institucionals amb el copríncep francès”.

La reunió d’ahir segueix la línia de la trobada que Bartumeu ja va mantenir el setembre passat amb Mignon, també al palau de l’Elisi, per comentar diverses qüestions de l’activitat política i institucional del Principat.

pdf3.jpg