Bartumeu s’entrevista amb Mignon al Palau de l’Elisi

Autor:
Font:
Publicat el: 29 de Juliol de 2008

El Periodic d'Andorra 

J. V.

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es reunirà avui amb la representant del copríncep francès, Emmanuelle Mignon, al Palau de l’Elisi de París. La visita s’emmarca en les habituals trobades que el polític de la capital manté cada any amb la representant de Sarkozy, i en les quals es fa balanç de l’actualitat.

En aquest sentit, Bartumeu va ressaltar ahir que es tracta d’un acte “protocol.lari” i que el fa cada any “perquè la representant del copríncep conegui la visió que el cap de l’oposició té sobre com està el país i sobre els principals punts d’actualitat”.

Cal recordar que Mignon va viatjar al Principat a mitjan juny de l’any passat per fer la tradicional lectura de la declaració de jurament o promesa de Sarkozy d’exercir les seves funcions d’acord amb la Constitució del copríncep. La representant, en la seva intervenció, va indicar que Sarkozy exercirà les seves funcions “d’acord amb el que diu la Carta Magna que és vigent al Principat”.

PRÒXIMA A SARKOZY// Mignon va ser nomenada en el càrrec el dia 16 de maig del 2007. Sempre ha estat força lligada a la figura de l’actual copríncep. Abans d’entrar a l’equip de Sarkozy, el 2002 aquesta política conservadora va ser consellera del ministre de l’Interior. Amb 39 anys, Mignon és diplomada a l’Escola de Ciències Econòmiques i Comercials de París i va esdevenir directora d’estudis del partit Unió per un Moviment Popular.

pdf3.jpg