Bartumeu i Iglesias parlen a Saragossa sobre infraestructures

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Juliol de 2008

El Periodic d'Andorra 

J. V.

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va ser rebut ahir al matí a Saragossa pel president del Govern d’Aragó, Marcelino Iglesias, a la seu de l’Executiu aragonès.

Els dos polítics van comentar la situació política i econòmica en els seus països i van aprofundir en qüestions de mutu interès, com són el turisme de muntanya i les vies de comunicació.

Iglesias va exposar a Bartumeu les formes de finançament emprades pel seu Govern per millorar les infraestructures aragoneses. També van parlar de les possibilitats de rellançar la col.laboració entre els socialistes espanyols i francesos i els socialdemòcrates andorrans en la línia iniciada en la declaració Pirineus: nous temps, noves idees, en la redacció del qual tots dos van participar. Una declaració que busca aconseguir una adequació de les polítiques regionals i estatals que ajudin a fer del Pirineu en un “espai permeable i que sigui un veritable nexe de l’Europa meridional”. D’altra banda, Iglesias i Bartumeu van coincidir en la voluntat de donar un impuls a projectes com ara la Comissió de Treball dels Pirineus.

En sortir de la reunió, el candidat a cap de Govern va destacar: “Assolir nous reptes de futur significa adequar les estratègies polítiques i territorials a les noves situacions que generen els canvis econòmics, socials i tecnològics del nostre entorn més immediat”. A més, va ressaltar que “treballarem en aquesta perspectiva amb la voluntat d’impulsar projectes d’interès comú per al conjunt dels nostres territoris. En aquest sentit, la millora de les vies de comunicació interpirinenques és un objectiu indispensable per reforçar el nou model turístic que Andorra necessita”.

pdf3.jpg