Bartumeu considera que Aragó pot ser un model per seguir pel sector turístic

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Juliol de 2008

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va tancar la visita a Saragossa amb una reunió de gairebé una hora i mitja amb el president d’Aragó, Marcelino Iglesias.

En la trobada, el futur cap de llista del PS a les eleccions generals i el màxim dirigent de la comunitat autònoma van tractar temes d’interès comú, entre els quals la millora de les comunicacions del Pirineu o el turisme de muntanya.

Pel que fa a aquest darrer aspecte, el polític socialdemòcrata va elogiar els avenços fets per Aragó a l’hora de “reconduir el turisme perquè no sigui només de neu, sinó que també aporti visitants a l’estiu”. Bartumeu va dir que, al seu entendre, “ells se n’han sabut sortir i, en canvi, nosaltres no ho hem aconseguit encara”. El líder del PS considera que “Andorra pot aprendre alguna cosa d’Aragó, que pot ser un bon model”.

A la reunió, Iglesias també va informar Bartumeu de les diverses formes de finançament emprades pel govern aragonès per millorar les infraestructures. A més, tots dos van coincidir en la voluntat de donar un ferm impuls a les polítiques que potenciïn la regió, per exemple, la Comunitat de Treball dels Pirineus.

D’altra banda, Bartumeu també va valorar de forma contundent la petició feta per Albert Pintat que l’AVE arribi a la Seu. “No és un somni, és un mal acudit. Hauria de començar a tocar de peus a terra i no po dem fer volar coloms”, va comentar el president del grup socialdemòcrata, que va criticar l’actitud del cap de Govern, “ha de conèixer els dossiers i els interlocutors. Si ho fes, sabria que no pot dir responsablement ni seriosament això”.

pdf3.jpg