Comunicat de premsa relatiu a la reunió mantinguda amb Marcelino IGLESIAS, president del Govern d’Aragó

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Juliol de 2008

logopartitsocialdemocrata 

JAUME BARTUMEU ES REUNEIX AMB EL PRESIDENT D’ARAGÓ 

Han tractat diverses qüestions relatives a la Euroregió dels Pirineus i a la dinamització de les infraestructures i el turisme 

Jaume BARTUMEU ha estat rebut aquest matí a les 10h per Marcelino IGLESIAS, president del Govern d’Aragó.

La reunió ha tingut lloc a l’Edifici Pignatelli, seu del Govern aragonès. Durant una hora i mitja ambdós polítics han comentat la situació política i econòmica en els seus respectius països i han tractat àmpliament qüestions de mutu interès com són el turisme de muntanya i les vies de comunicació interpirinenques. El president d’Aragó ha exposat així a Jaume BARTUMEU les diverses formes de finançament emprades pel seu Govern per a millorar les infraestructures aragoneses.

També han parlat de les possibilitats de rellançar la col·laboració entre els socialistes espanyols i francesos i els socialdemòcrates andorrans en la línia iniciada en la Declaració “Pirineus: nous temps, noves idees” en la redacció del qual ambdós van participar l’any 2003. Aquesta declaració, impulsada per Pasqual MARAGALL, fou signada l’octubre del 2003 a Vielha.

L’objectiu recercat és aconseguir una adequació de les polítiques regionals i estatals que ajudin a convertir el Pirineu en un espai permeable i que tingui una veritable funció de nexe de l’Europa meridional.
Marcelino IGLESIAS i Jaume BARTUMEU han coincidit també en la voluntat de donar un ferm impuls als àmbits existents com la Comissió de Treball dels Pirineus.

En sortir de la reunió el candidat a cap de Govern del PS ha declarat:.

“Assolir nous reptes de futur significa adequar les estratègies polítiques i territorials a les noves situacions que generen els canvis econòmics, socials i tecnològics del nostre entorn més immediat.”

“Treballarem així en aquesta perspectiva amb la voluntat d’impulsar projectes d’interès comú per al conjunt dels nostres territoris. La millora de les vies de comunicació és un objectiu indispensable per a reforçar el nou model turístic que Andorra necessita.”

Seguint amb la línia iniciada d’ençà que fou nomenat candidat del PS a cap de Govern, Jaume BARTUMEU continua mantenint reunions amb responsables internacionals: avui amb el president del Govern d’Aragó.

Oficina del Candidat del PS

Saragossa, 25 de juliol del 2008

pdf3.jpg