Jaume Bartumeu es reuneix amb Marcelino Iglesias, president del Govern d’Aragó

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Juliol de 2008

JAUME BARTUMEU ES REUNEIX AMB MARCELINO IGLESIAS, PRESIDENT DEL GOVERN D’ARAGÓ

Jaume BARTUMEU va ser rebut el passat 25 de juliol per Marcelino IGLESIAS, president del Govern d’Aragó. La reunió va tenir lloc a l’Edifici Pignatelli, seu del Govern aragonès. Durant una hora i mitja ambdós polítics van comentar la situació política i econòmica en els seus respectius països i van tractar àmpliament qüestions de mutu interès com són el turisme de muntanya i les vies de comunicació interpirinenques. El president d’Aragó va exposar així a Jaume BARTUMEU les diverses formes de finançament emprades pel seu Govern per a millorar les infraestructures aragoneses.

També van parlar de les possibilitats de rellançar la col·laboració entre els socialistes espanyols i francesos i els socialdemòcrates andorrans en la línia iniciada en la Declaració “Pirineus: nous temps, noves idees” en la redacció del qual ambdós van participar l’any 2003. Aquesta declaració, impulsada per Pasqual MARAGALL, fou signada l’octubre del 2003 a Vielha.

L’objectiu recercat va ser aconseguir una adequació de les polítiques regionals i estatals que ajudin a convertir el Pirineu en un espai permeable i que tingui una veritable funció de nexe de l’Europa meridional.

Marcelino IGLESIAS i Jaume BARTUMEU van coincidir també en la voluntat de donar un ferm impuls als àmbits existents com la Comissió de Treball dels Pirineus.

En sortir de la reunió el candidat a cap de Govern del PS va declarar:
“Assolir nous reptes de futur significa adequar les estratègies polítiques i territorials a les noves situacions que generen els canvis econòmics, socials i tecnològics del nostre entorn més immediat.”
“Treballarem així en aquesta perspectiva amb la voluntat d’impulsar projectes d’interès comú per al conjunt dels nostres territoris. La millora de les vies de comunicació és un objectiu indispensable per a reforçar el nou model turístic que Andorra necessita.”

pdf3.jpg  Recull de premsa