El PS respon a Pintat que fa anys que ofereix consens per a la reforma fiscal

Autor:
Font:
Publicat el: 24 de Juliol de 2008

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez 

Ha trigat una setmana, però finalment ha arribat la resposta del Partit Socialdemòcrata a la petició de consens per encarar la reforma fiscal feta pel cap de Govern, Albert Pintat, durant la compareixença oferta al refugi del Juclar.

El polític lauredià va enviar un missatge al principal grup de l’oposició en indicar que “si el parlament vol, aquests canvis es poden fer en sis mesos”, però des del PS li recriminen que aquesta voluntat ja la tenen des de fa anys i que ha estat el mateix executiu qui no l’ha volgut o sabut aprofitar.

Un comunicat de premsa emès ahir va servir al PS per donar la rèplica a les acusacions –Pintat va acusar els socialdemòcrates “d’hipocresia” i va assegurar que “si ens haguessin ajudat, això ja estaria”–, tot i que sense aclarir si s’accepta o no la petició de consens.

Des de la formació s’afirma que “durant els darrers tres anys sempre hem estat disposats a tractar la reforma fiscal com un tema d’Estat i a parlar amb el Govern i amb la resta d’agents socials”.

Com a prova d’aquesta afirmació, s’adjunten extractes de les sessions dutes a terme els últims anys al Consell General. A més, els socialdemòcrates recorden que en el passat debat d’orientació política “Pintat va dir públicament que no vol fer un pacte d’Estat amb el PS abans que s’acabi la legislatura”.

El president del grup parlamentari, Jaume Bartumeu, afirma sentir-se “francament desconcertat” per les declaracions del cap de Govern i critica un executiu que, al seu entendre, “es caracteritza per enviar-nos missatges a través dels mitjans de comunicació enlloc de convocarnos oficialment o posar-se en contacte amb nosaltres”. El líder socialdemòcrata també retreu que “quan hem tingut l’oportunitat de reunir-nos tampoc ens ha plantejat cap proposta concreta”.

El futur candidat del PS a les generals demana al Govern que “l’acció política ha de seguir un fil conductor coherent i ha d’estar basada en la responsabilitat i en el rigor, tant del que es fa com del que es diu”. Bartumeu considera que “hem estat una oposició responsable i rigorosa, amb propostes concretes, però el Govern no ens ha donat l’oportunitat de discutir-les conjuntament”. Al comunicat, però, no s’indica si el grup socialdemòcrata està disposat a discutir la reforma fiscal.

pdf3.jpg