El PS recorda a Pintat les diverses ofertes de pacte

Autor:
Font:
Publicat el: 24 de Juliol de 2008

El Periodic d'Andorra 

El Periòdic

La reacció socialdemòcrata a les declaracions efectuades pel cap de Govern, Albert Pintat, dimarts de la setmana passada s’ha fet esperar però és qualsevol cosa menys poc contundent.

En un comunicat fet públic ahir a la tarda, el PS detalla les diverses vegades que, al llarg de la legislatura, ha ofert la seva col.laboració a l’Executiu en assumptes d’Estat.

El comunicat va acompanyat d’una sèrie d’extractes de la premsa i del diari oficial del Consell General que, segons els socialdemòcrates,
corroboren que si no ha estat possible assolir el consens en assumptes cabdals com és la reforma econòmica, no ha estat per la manca d’oferiments de l’oposició, sinó per la poca predisposició del Govern Liberal.

Les manifestacions de la discòrdia les va pronunciar Pintat en ocasió d’una sortida amb periodistes a Juclar el 15 de juliol, en què va acusar el PS d'”hipocresia absoluta” perquè “si ens haguessin ajudat una mica, la reforma fiscal ja estaria enllestida” i va demanar “consens” a l’oposició en aquest assumpte.

La resposta dels socialdemòcrates comença per recordar que, després de les eleccions generals del 2005 i abans de la investidura de Pintat, l’actual president del grup parlamentari i aleshores candidat socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va fer una proposta d’acord polític nacional en temes d’Estat. Bartumeu va detallar l’oferta de diàleg durant el seu discurs programa al Consell, una proposta que el conseller general Francesc Rodríguez va reiterar l’endemà durant la investidura.

Més enllà de la investidura, el comunicat del PS d’ahir es refereix a una desena d’ofertes de diàleg i consens formulades durant els debats d’orientació política i en diverses reunions i entrevistes que Pintat i Bartumeu han mantingut al llarg de la legislatura. Els socialdemòcrates contraposen aquesta voluntat d’acord amb la manca de propostes i al tarannà poc dialogant de l’Executiu que encapçala Pintat.

Els socialdemòcrates retreuen al cap de Govern que acusés l’oposició de no voler buscar el diàleg quan en el darrer debat d’orientació política “davant del ple del Consell General, Albert Pintat va dir públicament que no volia i que no vol fer un pacte d’Estat amb el PS abans que s’acabi la legislatura”. El president del grup parlamentari i candidat als comicis generals de l’any vinent, Jaume Bartumeu, es va declarar “francament desconcertat” davant les declaracions del cap de Govern després de no haver volgut discutir les propostes socialdemòcrates de reforma fiscal i de model de país.

pdf3.jpg