Bartumeu parla d’obra pública amb el conseller Joaquim Nadal

Autor:
Font:
Publicat el: 19 de Juliol de 2008

El Periodic d'Andorra 

J. V.

Una delegació del Partit Socialdemòcrata, formada pel candidat a cap de Govern i president del Grup Parlamentari, Jaume Bartumeu, i Pere Canals, membre del Comitè Executiu del PS, van assistir ahir al tret de sortida de l’11è Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que se celebra fins diumenge al Palau de Congressos de Barcelona.

Els representants andorrans van aprofitar per reunir-se amb diversos representants de la Generalitat i del PSC, amb els quals van tractar sobre obres públiques i infraestructures.

En arribar al Congrés, Bartumeu es va trobar amb l’eurodiputada i secretària de Relacions Internacionals i política europea del PSC, Maria Badia. Al migdia, els dos andorrans van mantenir un dinar de treball amb el senador Lluís Maria de Puig, president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

Després d’haver escoltat l’informe de gestió del primer secretari del PSC, José Montilla, Bartumeu va tenir una reunió de treball amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, amb el qual va fer un repàs de la situació de les comunicacions entre Andorra i Catalunya, com per exemple la situació de la xarxa ferroviària catalana més propera al Principat.

D’altra banda, Bartumeu i Nadal també van parlar de l’evolució de les actuacions de la Generalitat en relació al projecte d’aeroport de la Seu d’Urgell i van acordar mantenir una nova reunió després de l’estiu.

En acabar aquesta entrevista, Bartumeu va declarar: “Hem de conèixer exactament quina és la situació actual del projecte d’aeroport de la Seu d’Urgell. D’altra banda, en l’àmbit de les comunicacions amb Catalunya hem de tocar de peus a terra i encarar seriosament els problemes. No s’hi val fer volar coloms, tal com ho fa sovint el Govern liberal, que anuncia trens i aeroports sense cap base sòlida”.

Cal destacar que Bartumeu també es va trobar ahir amb el president del Conseil Général dels Pirineus Orientals, Cristian Bourquin, i amb el president de la Fundació Rafael Campalans, Isidre Molas, l’eurodiputat del PSC Raimon Obiols.

pdf3.jpg