El PS creu que Jordana ha optat «per la línia dura» en fer-se el trasllat de terra per Escaldes

Autor:
Font:
Publicat el: 11 de Juliol de 2008

Diari Mes Andorra  

Pere Moliné 

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), Francesc Casals, va declarar ahir que l’adjudicació del pla de trasllat de terres de les obres del túnel dels Dos Valires a l’abocador del Beixalís que està previst que passi per Escaldes-Engordany és una «imposició».

Casals va fer aquestes declaracions durant el dinar de presentació del balanç de l’activitat del grup parlamentari socialdemòcrata de començament d’any ençà. Per a Casals, «el ministre d’Ordenament Territorial, Xavier Jordana, ha optat per la línia dura», i també la més perjudicial per a la qualitat de vida i per al medi ambient.

Segons el primer secretari del PS, que va afegir que compartia la indignació per aquesta decisió manifestada pel cònsol major escaldenc, Antoni Martí, hi havia diverses possibles alternatives per efectuar aquest trasllat. Sobretot que les terres anessin a l’abocador del Maià a Encamp. També va dir que «aquesta que seria l’alternativa natural ha estat desestimada perquè es veu que Jordana no vol donar més diners dels necessaris a Encamp. I tampoc vol que els camions passin pel centre de Canillo».

En el balanç també es van repassar altres assumptes de l’actualitat nacional. Bartumeu va dir que «Andorra està aturada perquè el Govern està paralitzat» i va posar com a exemples d’aquesta divisió la pugna entre l’Executiu i el grup parlamentari liberal pel finançament del vial de Sant Julià i la reforma de l’Administració. Segons Bartumeu, «bona part de les nostres propostes han estat rebutjades durant aquesta legislatura pel veritable partit del PLA. I ara estan copiant part del nostre programa el 2005 per mirar de sortir-se’n».

Bartumeu va assegurar que el canvi que ells proposen si formen govern passa per la introducció d’una imposició fiscal directa sobre els beneficis i per refer els impostos indirectes que hi ha actualment al Principat en una mena d’IVA com el que hi ha a Espanya. També va afirmar que «estem convençuts que el Partit Socialdemòcrata, cada setmana que passa és reforça més».

El PS es veu preparat per vertebrar el futur govern del país

El líder del PS, Jaume Bartumeu, va assegurar que «nosaltres estem en disposició de vertebrar el govern de l’alternança al país, però volem arribar a grans acords amb la resta de forces polítiques en els grans temes d’Estat». Va reiterar que el PLA havia esgotat el seu cicle polític i que el Principat estava davant una crisi de model. Per la seva banda, Francesc Casals va replicar les declaracions del ministre portaveu, Juli Minoves, respecte que el PS amb els seus contactes amb els seus homòlegs espanyols havia menystingut l’Executiu i «buscat publicitat». Per a Casals, «ens sembla una burla que Minoves digui que només volíem fer-nos una foto».

pdf3.jpg