Jaume Bartumeu assisteix al 37è Congrés del PSOE

Autor:
Font:
Publicat el: 7 de Juliol de 2008

 

ENTREVISTA DE JAUME BARTUMEU AMB EL MINISTRE D’AFERS EXTERIORS DEL GOVERN ESPANYOL, MIGUEL ÁNGEL MORATINOS

El candidat a cap de Govern, Jaume BARTUMEU, va mantenir una entrevista d’una hora amb el ministre d’afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel MORATINOS, en el marc del 37è Congrés del PSOE, que es va celebrar durant aquells dies a Madrid. Durant l’entrevista va estar acompanyat per la presidenta del PS, Mariona GONZÁLEZ i la vicepresidenta del Congreso de los Diputados i diputada per Lleida, Teresa CUNILLERA.

La precària situació dels andorrans a Espanya va ser tractada durant l’entrevista. La consideració de paradís fiscal d’Andorra és un dels principals problemes que afecten a l’estatut jurídic dels ciutadans d’Andorra. Segons el candidat a cap de Govern, Jaume BARTUMEU “tretze anys de governs liberals han fet que Andorra ha perdut el temps. I ara es veuen, i es reben, les conseqüències negatives que es deriven de la condició de paradís fiscal del nostre país. Els ciutadans d’Andorra són els primers perjudicats per la tossuda voluntat dels liberals de no fer el necessari per a demostrar als nostres interlocutors europeus que no volem mantenir una competència fiscal deslleial.”

Jaume BARTUMEU va demanar al ministre MORATINOS una revisió dels criteris de tramitació de les autoritzacions de sojorn i treball a Espanya, amb la finalitat d’aconseguir pels ciutadans d’Andorra un tractament igual als ciutadans de la Unió Europea.

Durant la reunió es va abordar també la signatura de la cessió dels terrenys de l’antiga Ràdio Andorra, a la qual cosa, el ministre MORATINOS es va comprometre a intentar accelerar els tràmits per tal de desbloquejar definitivament un tema que dura des de fa més d’un any i que el ministre Juli MINOVES havia anunciat el mes de febrer d’aquest any que es solucionaria en un període de dues setmanes.

Al final de la reunió els dos polítics socialdemòcrates van manifestar la seva satisfacció pel gran clima d’enteniment i la voluntat de treballar junts per trobar les millors solucions en tots els temes que impedeixen el manteniment d’una relació normal i fluida entre els dos països.

En el marc de la participació de la delegació del PS al 37è Congrés del PSOE, Mariona GONZÁLEZ i Jaume BARTUMEU van participar el divendres, 4 de juliol, al sopar ofert a les delegacions internacionals assistents.

La presidenta del PS va compartir taula amb l’eurodiputada Maria BADIA, secretària de Política Europea i Internacional del PSC i amb Javier MORENO, també eurodiputat i responsable de l’organització europea del PSOE, així com també amb representants de l’Ambaixada de Xina a Espanya.

Per la seva banda, Jaume BARTUMEU va compartir taula amb Bernardino LEON, Secretari General de la Presidència del Govern espanyol, Trinidad JIMÉNEZ, Secretària d’Estat per a Iberoamèrica i Diego LÓPEZ GARRIDO, Secretari d’Estat per a la Unió Europea.

 

ENTREVISTA DE JAUME BARTUMEU AMB LA VICEPRESIDENTA DEL GOVERN ESPANYOL, M. TERESA FERNÁNDEZ DE LA VEGA

La delegació del PS que va assistir al 37è Congrés del PSOE, celebrat durant aquests dies a Madrid, ha mantingut nombroses entrevistes i reunions amb responsables socialistes dels governs autònoms i del govern de l’Estat espanyol.

A la reunió de treball mantinguda el dissabte al matí amb el ministre d’Afers Exteriors, M. Ángel MORATINOS, va seguir una entrevista amb la vicepresidenta del Govern Espanyol, M. Teresa FERNÁNDEZ DE LA VEGA.

En aquesta entrevista la vicepresidenta del govern espanyol es va interessar sobre l’actual situació política andorrana en la perspectiva de les properes eleccions generals.

L’entrevista va servir per a preparar una propera reunió de treball amb la vicepresidència del Govern per seguir l’anàlisi de la problemàtica de les relacions hispano-andorranes.

Durant l’entrevista, Jaume BARTUMEU va estar acompanyat per la presidenta del PS, Mariona GONZÁLEZ, i la vicepresidenta del Congreso de los Diputados, Teresa CUNILLERA.

En sortir de la trobada, Jaume BARTUMEU va manifestar que “… les relacions d’Andorra amb Espanya han de tenir una nova perspectiva, sobre la base de la sinceritat i de la confiança. Amb la voluntat i el treball conjunt dels socialistes espanyols i els socialdemòcrates andorrans es podran assentar les bases d’una positiva relació que permeti millorar tant la situació jurídica dels andorrans que viuen i treballen a Espanya com l’acollida dels ciutadans espanyols que vénen a treballar a Andorra.”

D’altra banda, la bona sintonia existent entre els socialdemòcrates andorrans i el PSOE tant en el marc de la Internacional Socialista com en l’àmbit bilateral ha permès a Jaume BARTUMEU afirmar que “… a l’hora d’anar a de defensar els interessos d’Andorra i dels seus ciutadans a Espanya i arreu d’Europa els socialdemòcrates som coneguts, escoltats i respectats.”

pdf3.jpg   Recull de premsa