Bartumeu parla amb Moratinos de l’estatut jurídic dels andorrans

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Juliol de 2008

El Periodic d'Andorra 

J. V.

El president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb el ministre d’Afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, en el marc del 37è Congrés del PSOE, que s’està celebrant durant aquests dies a Madrid. A l’entrevista també van ser-hi presents la presidenta del PS, Mariona González, i la vicepresidenta del Congrés i diputada per Lleida, Teresa Cunillera.

Un dels principals temes que es va posar sobre la taula va ser l’estatut jurídic dels ciutadans andorrans que viuen i treballen a Espanya. Bartumeu va ressaltar: “La consideració de paradís fiscal d’Andorra és un dels principals problemes que afecten l’estatut jurídic dels ciutadans d’Andorra. Tretze anys de governs liberals han fet que Andorra hagi perdut el temps i ara es veuen, i es reben, les conseqüències negatives que es deriven de la condició de paradís fiscal del nostre país. Els ciutadans d’Andorra són els primers perjudicats per la tossuda voluntat dels liberals de no fer el necessari per demostrar als nostres interlocutors europeus que no volem mantenir una competència fiscal deslleial”.

El polític de la capital va aprofitar per demanar al ministre espanyol una revisió dels criteris de tramitació de les autoritzacions de sojorn i treball a Espanya, amb la finalitat d’aconseguir per als ciutadans d’Andorra un tractament igual als ciutadans de la Unió Europea.

D’altra banda, la trobada va servir per tractar diversos temes d’actualitat, com ara la cessió dels terrenys de l’antiga Ràdio Andorra. En aquest cas, Moratinos es va comprometre a intentar accelerar els tràmits per tal de desbloquejar definitivament aquest tema.

Finalment, Bartumeu i González van valorar molt positivament el sopar ofert divendres a les delegacions internacionals assistents al congrés socialista.

pdf3.jpg