Comunicat de premsa relatiu a la reunió mantinguda amb M. Ángel Moratinos a Madrid

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Juliol de 2008

logopartitsocialdemocrata 

El candidat a cap de Govern, Jaume BARTUMEU, ha mantingut una entrevista d’una hora amb el ministre d’afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel MORATINOS, en el marc del 37è Congrés del PSOE, que s’està celebrant durant aquests dies a Madrid. Durant l’entrevista ha estat acompanyat per la presidenta del PS, Mariona GONZÁLEZ i la vicepresidenta del Congreso de los Diputados i diputada per Lleida, Teresa CUNILLERA.

La precària situació dels andorrans a Espanya ha estat tractada durant l’entrevista. La consideració de paradís fiscal d’Andorra és un dels principals problemes que afecten a l’estatut jurídic dels ciutadans d’Andorra. Segons el candidat a cap de Govern, Jaume BARTUMEU “tretze anys de governs liberals han fet que Andorra ha perdut el temps. Iara es veuen, i es reben, les conseqüències negatives que es deriven de la condició de paradís fiscal del nostre país. Els ciutadans d’Andorra són els primers perjudicats per la tossuda voluntat dels liberals de no fer el necessari per a demostrar als nostres interlocutors europeus que no volem mantenir una competència fiscal deslleial.”

Jaume BARTUMEU ha demanat al ministre MORATINOS una revisió dels criteris de tramitació de les autoritzacions de sojorn i treball a Espanya, amb la finalitat d’aconseguir pels ciutadans d’Andorra un tractament igual als ciutadans de la Unió Europea.

Durant la reunió s’ha abordat també la signatura de la cessió dels terrenys de l’antiga Ràdio Andorra, a la qual cosa, el ministre MORATINOS s’ha compromès a intentar accelerar els tràmits per tal de desbloquejar definitivament un tema que dura des de fa més d’un any i que el ministre Juli MINOVES havia anunciat el mes de febrer d’aquest any que es solucionaria en un període de dues setmanes.

Al final de la reunió els dos polítics socialdemòcrates han manifestat la seva satisfacció pel gran clima d’enteniment i la voluntat de treballar junts per trobar les millors solucions en tots els temes que impedeixen el manteniment d’una relació normal i fluida entre els dos països.

En el marc de la participació de la delegació del PS al 37è Congrés del PSOE, Mariona GONZÁLEZ i Jaume BARTUMEU van participar el divendres al sopar ofert a les delegacions internacionals assistents. La presidenta del PS va compartir taula amb l’eurodiputada Maria BADIA, secretària de Política Europea i Internacional del PSC i amb Javier MORENO, també eurodiputat i responsable de l’organització europea del PSOE, així com també amb representants de l’Ambaixada de Xina a Espanya.

Per la seva banda, Jaume BARTUMEU va compartir taula amb Bernardino LEON, Secretari General de la Presidència del Govern espanyol, Trinidad JIMÉNEZ, Secretària d’Estat per a Iberoamèrica i Diego LÓPEZ GARRIDO, Secretari d’Estat per a la Unió Europea.

Oficina del Candidat del PS.

Madrid, 5 de juliol del 2008.

pdf3.jpg