Els socialdemòcrates proposaran la unificació dels impostos indirectes i topalls pels directes

Autor:
Font:
Publicat el: 27 de Juny de 2008

Diari Mes Andorra  

A. L.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va avançar ahir les principals conclusions d’un estudi encarregat pel PS a Josep Maria Duran, professor d’Economia a la Universitat de Barcelona.

Bartumeu va voler diferenciar les propostes de l’informe de les que presentarà la seva formació al programa electoral per a les properes eleccions generals. Així, el líder de l’oposició va insistir en la unificació dels impostos indirectes en un IVA de baixa imposició i en l’aplicació de topalls per als impostos directes que puguin gravar els ingressos i els beneficis, i que la seva formació vol introduir, «perquè una persona que cobri 1.200, 1.500 o 2.000 euros no és que no hagi de pagar, és que no pot pagar». Bartumeu va explicar que l’informe del professor Duran conclou que la imposició sobre els ingressos i els beneficis són les línies que ha de seguir el Govern per reformar el marc fiscal i planteja la conveniència d’aplicar una forquilla d’entre el 10% i el 15% sobre els impostos que gravin els beneficis sobre les activitats econòmiques. Una forquilla, va aclarir Bartumeu, que el PS ha de debatre encara i sobre la qual no hi ha cap decisió sobre el nivell d’imposició que es proposarà en el programa electoral del 2009.

D’altra banda, Bartumeu va criticar el cap de Govern per les seves manifestacions a l’entrevista emesa per la televisió pública dimecres, «semblant a la televisió de la Romania de Ceaucescu», on «mentir exageradament» sobre les seves propostes de fiscalitat i sobre un possible pacte d’Estat.

pdf3.jpg