Josep Roig amenaça la majoria d’anar a la Justícia per no informar

Autor: C. AUDÍ / G. PÉREZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 6 de Febrer de 2014

Nova sessió de ple del comú a Sant Julià de Lòria i nova sessió tensa entre majoria i oposició. El ple, que va tractar qüestions de tràmit que es van enllestir en poc més de mitja hora, va cloure’s amb un anunci del conseller de l’oposició de Socialdemocràcia i Progrés (SDP, Josep Roig, que portarà cua: planteja dur a la Batllia el que considera una falta de voluntat de la majoria d’informar.

Segons va exposar, no han rebut cap resposta a les cinc preguntes escrites que van entrar al comú el 7 i el 14 de novembre relatives al pla de viabilitat de Naturlandia –ahir Roig va “dubtar de l’existència” d’aquest document, mentre que el cònsol menor va assegurar que el tenen les entitats bancàries i que es vol presentar als accionistes de la societat–, la concessió del restaurant del Conangle, que en paraules de Roig, “portarà cua” –Torrentallé va insistir que no es tracta de cap concessió i que com el local pertany a Camprabassa “en lloc d’agafar el cuiner X agafem el senyor Ricard Vicens”–, una sèrie de concessions econòmiques a entitats esportives i ajuts culturals del 2012 i el 213. Després de dos mesos de silenci, i com va recordar el conseller, superant el límit per respondre que marca el reglament de funcionament dels comuns, es considera que “l’única manera d’accedir a la informació que ens queda” és la del recurs a la Batllia”. La decisió de traslladar la qüestió a la Batllia es prendrà aquesta setmana en una reunió dels membres d’SDP tot i que Roig ja va avançar que “molt probablement” el camí que es triï sigui el de la Justícia. Com també va donar a entendre que si continua la voluntat de no oferir la documentació requerida aquest serà el primer de més recursos: “Com a conseller tinc el dret i el deure de fer un treball de control.”

Davant de l’anunci, el cònsol menor va respondre que “no ens ha de marcar ell l’agenda” i que “ja li respondrem”, mentre que va assegurar que el temps per oferir la documentació no s’ha exhaurit i que “el que penso és que té ganes d’anar a la Batllia, i si va amenaçant, doncs que hi vagi”. Alhora que va afirmar que des de la majoria “sempre hi ha hagut la voluntat de fer un acostament i millorar les relacions i donar informació”.

En la mateixa línia de queixa de poca transparència, el socialdemòcrata Rossend Areny va reiterar la demanda a la cònsol major per mantenir reunions mensuals per parlar de temes de la parròquia. “Però que per un malentès s’han deixat de produir”, va afirmar. “Ho decidirà la senyora cònsol i la seva agenda”, li va respondre Gil, que va recordar que “la qüestió no està a l’ordre del dia”.

El govern i la Vall del Madriu
D’altra banda, durant la sessió es va explicar que el Govern encara no ha fet efectiu el pagament dels 5.000 euros que li corresponia aportar a la comissió del Madriu el 2013 i que ha manifestat dificultats per aportar els 6.000 previstos per enguany perquè no hi ha una partida pressupostària prevista.

L’OBRA A L’HOTEL GLÒRIA ES FARÀ

Les obres a l’Hotel Glòria de Sant Julià començaran “en una o dues setmanes”, segons va garantir ahir el ministre Portaveu, Jordi Cinca, després que l’adjudicació de la reforma que ha de dur a terme el Govern hagi estat recorreguda per una veïna que denuncia que el projecte no respecta una servitud de pas. “Veurem si s’ha de modificar o no el projecte, però entenem que no caldrà”, va exposar Cinca. Des del comú, Torrentallé va insistir que “és una obra molt important i esperem que se solucioni” perquè “seria una llàstima que es parés”.