Roig portarà l’actuació de la majoria a la Batllia per no oferir-li informació

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 6 de Febrer de 2014

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) al Comú de Sant Julià de Lòria va anunciar ahir que “molt probablement” presentarà un recurs a la Batllia perquè la majoria no ha contestat les preguntes que va presentar el 7 de novembre dins del termini, contravenint l’ordinació de funcionament de la corporació.

La qüestió serà analitzada amb el seu partit aquesta setmana. El conseller va remarcar que no té cap ànim d’anar contra el Comú. Tot i així, vist que s’obvia l’única forma d’obtenir informació per complir amb el seu “dret i deure” de controlar l’acció de la majoria (va reiterar la manca de diàleg amb els cònsols), l’única sortida és recórrer a la justícia.

Les preguntes feien referència al pla de viabilitat de Naturlàndia, a la concessió de la borda de Conangle i a l’ajuda atorgada a una entitat esportiva, i havien de ser contestades en dos mesos, és a dir, el 7 de gener. Si finalment aquest fet arriba als tribunals serà el primer Comú en què això passi. Per Roig això es deu al fet que “situacions com aquestes als altres comuns no passen” ja que hi ha comissions periòdicament. Per la seva banda, el conseller socialdemòcrata, Rossend Areny, va indicar que les preguntes que ha presentat “s’han anat contestant”, tot i que fora de termini i sovint buides de contingut o amb mancances d’informació.

Areny aposta per mantenir reunions periòdiques amb els cònsols però fins ara se n’han celebrat menys de cinc. Des de la majoria, el cònsol menor, Manel Torrentallé, va indicar que el termini encara no s’ha exhaurit i que es contestaran les preguntes d’SDP. El mandatari creu que Roig “té ganes d’anar a la Batllia” ja que és una forma de fer oposició.

També en la sessió d’ahir, l’oposició va indicar que es dóna per contestada respecte al pla de viabilitat de Naturlàndia. Roig va afirmar que el silenci de la majoria en preguntar per la qüestió li permet concloure que aquest document no existeix. El cònsol menor va rebatre, però, que “els plans existeixen” i els tenen les entitats bancàries i que no s’han entregat a l’oposició perquè es volen presentar primer als accionistes de Camprabassa.

Torrentallé també va informar ahir que una veïna ha presentat un recurs contra les obres a l’hotel Glòria relacionat amb el dret de pas i una paret mitgera. Des del Comú es va indicar que els treballs poden continuar. El cònsol menor espera que el conflicte se solucioni ja que és “una obra molt important” . Els consellers de la minoria també van criticar que el Govern encara no hagi fet efectiva l’aportació de 5.000 euros a la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu del 2013 i que prevegi fer front a la dotació per al 2014 a través de subvencions. Roig considera que està contravenint l’acord de participació i Areny va dir que això demostra la poca voluntat envers la zona. La majoria va remarcar que tots els cònsols estan sobtats per aquest fet i que han enviat una carta al Govern.