Bartumeu destaca que el Debat d’Orientació serà especial

Autor:
Font:
Publicat el: 18 de Juny de 2008

El Periodic d'Andorra 

J.V.

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va reconèixer ahir que la seva intervenció de divendres en el Debat d’Orientació Política serà especial “en ser l’últim de la legislatura”. El polític de la capital no va avançar quins seran els eixos que marcaran la seva intervenció, però sí que va explicar que aprofitarà per ressaltar “el moment de paràlisi en el qual es troba el país”.

En aquest sentit, va recordar “que l’OCDE ha dit que cal fer els deures i que teníem raó quan el 2007 dèiem que les finances del Principat es troben en un estat de fallida tècnica”. 

D’altra banda, Bartumeu també va valorar la intervenció de dilluns del ministre de Finances, Ferran Mirapeix, en la qual va explicar com actuarà el Govern. El cap de l’oposició creu que va ser “la demostració del fracàs del ministre” i va recordar que “hem dit en repetides ocasions que aquesta llei d’Acompanyament és una equivocació i un nyap. El resultat el tenim al davant, però el problema és que no hi ha ni un euro al calaix”.

Finalment, Bartumeu va desmentir que el fet d’aparcar les noves fórmules de finançament de les obres públiques dins la legislatura que ve sigui conseqüència d’un retard intencionat en la tramitació de les lleis, tal com va declarar Mirapeix en la seva compareixença davant dels mitjans: “Els 28 consellers, els empresaris i la resta del país saben que Mirapeix diu el que diu per amagar les seves vergonyes”, va criticar.

pdf3.jpg