Galdós retreu al comú la gestió per l’afer del pla de les Pedres

Autor: M. PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 2 d'Agost de 2013

La consellera del grup mixt del comú d’Encamp, Eluska Galdós, va lamentar ahir la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que desestimava el recurs de la corporació per poder cobrar el preu just per l’explotació dels terrenys del pla de les Pedres que fan les societats gestores dels camps de neu de Grandvalira. “És una llàstima, no m’ho esperava”, va manifestar, i va expressar els seus dubtes que finalment la corporació pugui treure algun rendiment de l’ús que fan dels terrenys Ensisa i Saetde. Galdós es va mostrar crítica amb l’actitud mostrada pel comú encampadà. “Crec que hi ha hagut manca de fermesa i no s’ha acabat de definir el que era el preu just, sembla com si haguessin volgut anar a perdre”, va explicar Galdós.

Així, malgrat que va defensar el dret de l’administració local a poder cobrar per l’explotació d’uns terrenys de propietat comunal, va remarcar que ha trobat a faltar “voluntat de negociació” amb les societats. “Són uns terrenys que hauran estat ocupats durant molt de temps i finalment no es cobrarà res”, va assegurar. De fet, Galdós va recordar que una de les crítiques que fa a la majoria comunal és, també, la gestió de la relació amb Saetde. “El comú està cedint però no serveix per millorar la relació. Potser hi ha una comunicació més fluïda però no s’aconsegueix res”, va indicar.

D’altra banda, Eluska Galdós també considera desencertades les declaracions del cònsol menor, Jordi Torres, en les quals indicava que el preu just que s’havia fixat per l’anterior corporació era excessiu. “Aquestes paraules van fer mal i no era un preu excessiu perquè estava adaptat al moment”, va afirmar. Cal recordar que el comú d’Encamp va decidir cobrar a Ensisa i Saetde més de 5,5 milions corresponents al preu just per l’explotació dels terrenys del pla de les Pedres.