Babi: “L’Alternativa és l’única solució que té aquest país”

Autor:
Font:
Publicat el: 7 de Juny de 2008

El Periodic d'Andorra 

Enric Guinart

En un moment en què sembla que les relacions entre el PS i RD viuen el període més crític, l’altre soci de l’Alternativa, el Gupi, surt a la palestra per reafirmar el seu compromís amb la coalició.

I és que els dirigents del grup parrogquial ordinenc van sortir força satisfets de la reunió que van mantenir dijous a la nit amb el president del Grup Socialdemòcrata i candidat del PS a les pròximes eleccions generals, Jaume Bartumeu. Així ho confirma Pere Babi, que assenyala que “l’Alternativa és l’única solució que té aquest país”. Igualment, i tenint en compte que els socialdemòcrates “són més coneixedors de la situació del país que nosaltres”, ja que estan al Consell General, a l’hora d’elaborar el programa electoral de l’Alternativa des del Gupi se cedirà la iniciativa al PS i un cop el tinguin enllestit (es preveu que sigui cap al mes d’agost), el faran arribar al partit ordinenc per conèixer el seu parer i posteriorment poder acabar de rubricar la renovació del pacte de l’Alternativa.

D’altra banda, i tal com explicava Babi aquesta setmana en aquest rotatiu, des del Gupi es va comunicar a Bartumeu que “amb la situació actual del país, abans d’anar a la doctrina socialista al 100%, s’han de mirar altres coses”. Babi va dir que Bartumeu va entendre la posició del Gupi i es va mostrar obert a parlar-ne.

SUPORT AL PS// Tot i que sí que mostra una certa preocupació pel fet que RD pugui abandonar l’Alternativa, Babi també deixa clar que la coalició és molt més que els tres partits que l’integren: “A part de RD i el Gupi, suposo que Bartumeu com a cap de llista mirarà altres persones que com a independents pugin formar l’Alternativa”. I quant al polèmic traspàs de Joaquim Valera de RD al PS i el seu nomenament com  a conseller de la capital, Babi dóna suport a la posició dels socialdemòcrates: “Si aquesta persona s’ha passat a un altre partit, tampoc és el PS el que en té tota la culpa”.

pdf1