Bartumeu vol el dossier del ‘cas PaperS’ que Pintat “ens amaga”

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Juny de 2008

El Periodic d'Andorra 

Enric Guinart

El president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha entrat una demanda d’informació al Consell General en què sol·licita que el Govern li entregui tota la documentació relativa a la denúncia que va formular l’Executiu a la Fiscalia en relació a un article publicat al Butlletí socialdemòcrata PaperS.

Així, un dels punts més calents de la legislatura es torna a posar sobre la taula.
Després d’un temps sense tenir informacions sobre l’afer que teòricament ha estat arxivat per la Fiscalia, el líder de l’Alternativa reclama tot el dossier d’un cas que “el senyor Pintat, fidel a la seva línea autocràtica, ens amaga”. Tot va començar el 24 de gener de 2007 quan l’aleshores ministra Potaveu, Meritxell Mateu, va anunciar que s’havia tramès el butlletí en qüestió a la Fiscalia perquè el Govern entenia que el seu contingut podia constituir un delicte de difamació: “La ministra portaveu fa una roda de premsa en què diu que el Govern ha denunciat els editors del Butlletí Papers a la Fiscalia i, per tant, ens està assenyalant com a presumptes delinqüents”, remarca Bartumeu.
A més, el candidat dels socialdemòcrates a les pròximes eleccions generals recorda que en el marc de les diligències que es deriven en el marc d’aquesta denúncia penal, la “Policia visita la meva oficina parlamentària en el marc d’una enquesta promoguda pel Govern i per la Fiscalia”. Un fet aquest que Bartumeu insisteix que “era un intent dissimulat d’intimidar el primer partit de l’oposició” que no va ser reeixit: “Fracassa l’intent d’utilitzar la justícia per fer política”. A partir d’aquí, com que els socialdemòcrates no han rebut cap comunicació oficial ni de l’evolució del cas ni de la seva resolució, “si la Fiscalia va decidir retirar les enquestes i no seguir investigant, volem veure per quina argumentació ho va fer”.

Pel que fa a la documentació que demana el cap de l’oposició, entre d’altres, s’inclou la còpia conforme de l’acord del Consell de Ministres en el qual es va decidir la citada denúncia; còpia de l’informe o informes jurídics que eventualment haguessin estat encomanats pel Govern per fonamentar la denúncia; còpia de l’escrit mitjançant el qual l’Executiu es va adreçar a la Fiscalia, i la còpia de la providència a través de la qual la Fiscalia va fer saber al Govern que no hi havia lloc a continuar diligències.

FALTA DE COHERÈNCIA// Tot i que en la darrere reunió que va mantenir amb el cap de Govern, Albert Pintat, el lauredià “em va dir que això estava arxivat”, Bartumeu no en té prou amb aquesta comunicació informal i vol deixar les coses clares: “Si hi hagués una actitud coherent i políticament honesta al mateix lloc i en la mateixa seu en què es fa una roda de premsa acusant-nos de presumptes delictes, se n’havia de fer una altra dient que s’havien equivocat o que la justícia ha dit que no hi ha lloc, i aquí no hi va haver una segona roda de premsa”, lamenta.

Un cop rebin tota la informació d’un assumpte que fins i tot el propi Bartumeu va denunciar en el si de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, el PS prendrà les decisions escaients.

pdf3.jpg