El PS demana al Govern tota la documentació sobre la denúncia a ‘PaperS’

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Juny de 2008

Diari Mes Andorra   

Redacció

El grup parlamentari socialdemòcrata va entrar a Sindicatura el passat dimarts 27 de maig una demanda al Govern en què sol·licita la tramesa de tota la documentació relativa a la denúncia formulada per l’Executiu per una possible difamació arran d’un article publicat al butlletí PaperS, que edita el PS.

La denúncia va ser anunciada al gener del 2007 i va originar diverses actuacions criticades pels socialdemòcrates, fins que a l’octubre de l’any passat es van arxivar finalment les diligències. La demanda d’informació, signada pel president del grup, Jaume Bartumeu, insisteix a rebre tota la documentació que sigui a l’expedient obert al gabinet jurídic del Govern «amb la finalitat de saber exactament què es va denunciar a la Fiscalia». En concret, el grup socialdemòcrata demana còpia de l’acord del Consell de Ministres en el qual es va decidir denunciar a la Fiscalia el  butlletí del PS, els informes jurídics encomanats per fonamentar la denúncia i l’escrit de l’Executiu en què s’adreça a la Fiscalia. A més, s’inclouen també totes les comunicacions entre el Govern i la Fiscalia, com també la notificació d’aquesta sobre que no hi havia lloc a continuar les diligències.

El PS considera que «l’exercici dels drets fonamentals necessita que puguem conèixer totes aquelles actuacions d’aquest expedient instat per Albert Pintat des de la seva peculiar concepció autocràtica del poder que li fa veure com a enemics tots aquells que gosem criticar la seva actuació política».

pdf1