Bartumeu demana al Govern la documentació del ‘cas Papers’

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Juny de 2008

Diari d'Andorra

Redacció 

El PS no s’ha oblidat del cas Papers, tot i que la Batllia va decidir arxivar la causa l’any passat en determinar que no hi havia cap delicte al butlletí de la formació socialdemòcrata del gener del 2007, després que el Govern havia portat la publicació a la fiscalia en considerar que s’atacava la institució.

Ara, el president del grup parlamentari, Jaume Bartumeu, ha despertat l’assumpte amb una demanda d’informació a l’executiu en què sol·licita tota la documentació disponible sobre la polèmica.

El parlamentari requereix concretament una còpia de l’acta de la reunió del consell de ministres on es va decidir portar el butlletí davant la fiscalia, els informes jurídics encomanats per fonamentar la denúncia, l’escrit amb el qual el Govern es va adreçar a la justícia i la correspondència que es generés entre la fiscalia i l’executiu i, també, els documents que la Batllia trametés sobre la demanda. Segons Bartumeu, amb aquesta petició “exercim el nostre dret a la informació: es tracta d’una descripció de fets que figura a la Fiscalia i que pot mensytenir la nostra consideració″. El conseller avisa, també, que: “Volem saber si cal exercir accions legals que ens puguin assistir.”

El ja segur candidat del PS a les generals aprofita l’escrit de petició d’informació per tornar a criticar el cap de Govern, Albert Pintat, a qui acusa d’”instar l’expedient des de la seva peculiar concepció autocràtica del poder que li fa veure com a enemics tots aquells que critiquem la seva actuació política”.

pdf1