Comunicat de premsa relatiu a la denúncia del butlletí PaperS

Autor:
Font:
Publicat el: 2 de Juny de 2008

logo-gps-consell.JPG

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata vol disposar de la documentació relativa a la denúncia que va formular l’any passat el Govern d’Albert PINTAT a la Fiscalia en relació a un article publicat al Butlletí PAPERS, del Partit Socialdemòcrata.

Amb aquesta finalitat, Jaume BARTUMEU ha demanat al Síndic que es requereixi al Govern la tramesa de la següent documentació:

1. Còpia certificada conforme de l’acord que figuri a l’acta de la reunió del Consell de Ministres del dia 24 de gener del 2007 –o de la data que escaigui– en la qual es va decidir i acordar denunciar a la Fiscalia el contingut d’un article del butlletí Papers del Partit Socialdemòcrata.

2. Còpia de l’informe o informes jurídics que eventualment haguessin estat encomanats pel Govern per a fonamentar la denúncia.

3. Còpia de l’escrit mitjançant el qual el Govern es va adreçar a la Fiscalia.

4. Còpia de tots els altres escrits, ratificacions, providències o correspondència creuats entre el Govern i la Fiscalia durant la tramitació de les diligències promogudes pel Govern.

5. Còpia de la notificació, comunicació o providència mitjançant la qual la Fiscalia va fer saber al Govern que no hi havia lloc a continuar les diligències.

6. Còpia de les eventuals comunicacions o notificacions, en relació a la denúncia, que la Batllia hagués pogut trametre o comunicar al Govern o que, sense que li haguessin estat notificades directament al Govern, obrin als seus arxius.

El socialdemòcrates considerem que tenim el dret a obtenir còpia de totes les actuacions que s’han dut a terme en aquest llastimós afer.

En demanar-la exercim el nostre dret a la informació: es tracta d’una descripció de fets que figura a la Fiscalia i que pot menystenir la nostra consideració. També volem saber si ens cal exercir les accions legals que ens puguin assistir.

L’exercici d’aquests drets fonamentals necessita que puguem conèixer totes aquelles actuacions d’aquest expedient instat per Albert PINTAT des de la seva peculiar concepció autocràtica del poder que li fa veure com a enemics tots aquells que gosem criticar la seva actuació política.

(S’acompanya còpia de la demanda d’informació registrada el 27 de maig del 2008, núm. 0687)

Andorra la Vella, 2 de juny del 2008

Recull de premsa