Viure del «cuento»

Autor:
Font:
Publicat el: 30 de Maig de 2008

Diari Mes Andorra   

Patrick Garcia

Ahir vàrem tenir sessió de control del Consell General i suposo que tothom va veure que el Govern actual s’esforça dia a dia a prendre’ns el pèl (una altra cosa és que ho aconsegueixi) i que alguns realment viuen en un núvol i no toquen de peus a terra i que malgasten els diners.

Són nombrosos els exemples que demostren que el Govern dilapida els pocs calés que ens queden. Entre ells, el nou heliport que volen fer, que costarà uns 14 milions d’euros. Des que convivim amb l’euro, dóna la sensació que no acabem de valorar bé el valor real de les coses. Senyors, 14 milions d’euros són uns 2.336 milions de les antigues pessetes per fer un heliport. Caram! I després mireu com arriben a filar prim quan se’ls han de gastar en afers socials. Aquesta és, una vegada més, una il·lustració del model que apliquen ara ja fa molts anys: polítiques que afavoreixen els interessos d’alguns en perjudici de tots els altres. I tot això sense donar el servei que necessita el país. Ja en tornarem a parlar de tot això perquè malauradament en aquest país, els nostres governants s’han begut l’enteniment i aquests senyors faran «peti qui peti» el museu a la Massana, l’heliport a la Borda Vidal i només hem de tenir una mica de paciència a l’espera de veure quina serà la nova bestiesa que tenen previst de fer abans de final de legislatura. Fer les coses costa sempre una mica més que dir-les i sort n’hi ha perquè mireu que n’arriben a dir moltes i molt grosses i, a més, pretenen que ens les creiem.

Senyors, és hora que els contribuents comencem a demanar responsabilitats als nostres governants per totes les bestieses que han fet i fan en comptes de treballar per al país. No detectem el mínim esforç per millorar la nostra qualitat de vida i encara menys a analitzar la realitat que viu Andorra. Tan sols pensen en ells i per ells i per tots aquells que viuen del «cuento». Han arribat a tal nivell de menyspreu a la realitat andorrana que fins i tot grans empresaris del país, fins ara afins a les tesis liberals, comencen a estar preocupats veient la direcció greu i errònia que està agafant Andorra. Un país que s’està buidant de tot allò que la feia atractiva tan ràpid com baixa l’aigua del riu Valira aquests dies. La situació econòmica i social actual ja és alarmant per a la majoria de persones i atenció!, encara manca patir els resultats dels convenis d’educació signats a la legislatura anterior amb França i Espanya i dels quals ja en comencem a veure els resultats. Esperem que tots aquests convenis no ens portin a perdre el privilegi de tenir tres sistemes d’educació gratuïts, tots ells necessaris per a l’equilibri del nostre sistema educatiu conjunt i per assegurar l’educació idònia dels nostres fills. No vull imaginar el que ens pot arribar a costar econòmicament aquesta hipotètica pèrdua.

Això sí, el Govern s’ha tret de la manega i signat un «fabulós concordat» que serà molt beneficiós per al nostre país. Un tractat que ens protegirà de la nostra debilitat segons els Sr. Pintat. Potser als qui protegirà en realitat serà a tots aquells vividors uns 300 anys més. Però no vull ser dolent, potser que a partir d’ara amb el «passaport» del concordat podrem passar les fronteres com a europeus. Estem salvats gràcies a la protecció divina i la bola de vidre que utilitzen alguns els últims temps; tranquils, tot anirà bé, sobretot en el núvol dels qui viuen del «cuento».

pdf3.jpg