Bartumeu acusa el Govern de “burlar-se” del Consell General

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 11 de Desembre de 2012

Dures crítiques les que va dirigir ahir el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, al Govern per la seva actitud en la resposta a la demanda que el PS va cursar per tenir l’estudi actuarial sobre la CASS.

Així, i veient que l’executiu ha respost que no disposen de l’informe i que quan es tingui el document definitiu se’ls farà arribar, Bartumeu va considerar que es tracta d’“un menyspreu” als consellers generals i també “una burla al Consell General”. Ara espera que el síndic general els “empari” i puguin tenir  finalment accés al document, que, va lamentar, s’ha  filtrat als mitjans de comunicació. En aquest sentit, va quali car de “ridícul” que l’executiu digui que no té aquesta documentació.

D’altra banda, en la roda de premsa posterior a la reunió de la junta de presidents, Bartumeu va destacar que li provoca una “certa angúnia” que el cap de Govern parli d’abaratir l’acomiadament i va afegir que el que cal és que es mantinguin els drets dels treballadors. En canvi, no veuria malament modi car la Llei de la seguretat i salut en el treball amb la intenció de facilitar la tasca als petits empresaris, ja que va afegir que en certes qüestions l’aplicació de la llei pot ser “difícil i ridícula” per algunes exigències.

Continuant amb el balanç que havia facilitat el Govern al matí als mitjans de comunicació, va manifestar la seva “perplexitat” perquè s’atribueixin mesures que no han tirat endavant ells, ja sigui perquè han estat posades en marxa per la iniciativa privada o per governs anteriors, com el socialdemòcrata. En aquest sentit Bartumeu va recordar que certes accions, com el Llibre blanc de l’energia, el desenvolupament de la IGP per a la carn, la cooperació turística amb Polònia o els convenis d’intercanvi d’informació  fiscal amb Itàlia i Polònia les va impulsar el PS.

I sobre la possible indemnització que podria rebre l’empresa que havia de gestionar l’heliport, va recordar que es va generar una expectativa de dret i que ara caldrà veure si el Govern va fer la comunicació sobre l’aturada de la concessió, ja que si no tindrà un problema. La junta de presidents va acordar el calendari de les pròximes sessions del Consell General. Dijous es debatrà el pressupost.