Comunicat de premsa relatiu a l’assistència de Víctor Naudi i Jaume Bartumeu al Congrés del PSF a Toulouse

Autor:
Font:
Publicat el: 28 d'Octubre de 2012

Víctor Naudi i Jaume Bartumeu han participat a la trobada amb els delegacions internacionals assistents al Congrés del PSF a Toulouse

Aquest cap de setmana, en el marc del seu congrés, el PS francès va organitzar una trobada amb els representants de les delegacions internacionals convidades a Toulouse.

Harlem Desir, nou primer secretari del PS, va obrir la trobada recordant els principis internacionalistes de la socialdemocràcia i confirmant la implicació dels socialistes francesos en les organitzacions socialistes internacionals: Ségolène Royal com a vicepresidenta de la Internacional Socialista i Jean C. Cambadelis com a primer vicepresident del Partit Socialista Europeu.

A continuació Laurent Fabius, ministre d’Afers Exteriors, va fer una àmplia exposició dels principis que són a la base de l’activa política exterior que, sota la direcció de François Hollande, està desenvolupant d’ençà que, el mes de maig passat, els socialistes van assumir el govern francès.

Laurent Fabius va manifestar després personalment a cadascuna de les delegacions el seu interès per la situació en els respectius països i la plena disponibilitat, tant del Partit com del Govern, a escoltar i a ajudar les forces socialdemòcrates i progressistes a Europa i arreu del món .

Durant el sopar que va cloure la trobada, Víctor Naudi i Jaume Bartumeu van compartir taula amb els representants del PSOE, del PASOK grec, del PS portuguès i dels socialistes italians, el que va permetre al ministre Laurent Fabius de saludar-los com “les pays du sud”.

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata i el president del Partit Socialdemòcrata, Victor Naudi, van parlar també amb el ministre Kader Arif, elegit precisament de Toulouse i amic personal de Jaume Bartumeu, amb el qual van comentar la situació de les relacions franco-andorranes. També van saludar al Ministre de l’Interior Manuel Valls, que els va respondre en català.

D’altra banda, Jaume Bartumeu ha tingut una entrevista amb Martín Malvy, president del Consell Regional de Midi-Pyrenées, amb el qual han parlat de la situació econòmica als Pirineus francesos i andorrans.

El dissabte al migdia Víctor Naudi i Jaume Bartumeu van saludar Jean Marc Ayrault, primer ministre, que va oferir un dinar als representants internacionals presents a Toulouse.

El conjunt d’entrevistes mantingudes ha permès refermar el bon nivell d’entesa i col·laboració entre els socialistes francesos i els socialdemòcrates andorrans.

Tolosa, 28 d’octubre del 2012