Naudi i Bartumeu participen en el congrés del PS francès

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 29 d'Octubre de 2012

El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Víctor Naudi, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, van participar el cap de setmana passat en la trobada amb les delegacions internacionals assistents al congrés del Partit Socialista francès a Tolosa.

Durant la trobada tots dos van mantenir una sèrie d’entrevistes amb diferents membres del PS francès, cosa que va permetre “refermar el bon nivell d’entesa i col·laboració entre els socialistes francesos i els socialdemòcrates andorrans”, segons una nota del PS.

La trobada va ser oberta pel primer secretari del PSF, Harlem Desir, que va recordar els principis internacionalistes de la socialdemocràcia i va confirmar la implicació dels socialistes francesos en les organitzacions socialistes internacionals: Ségolène Royal com a vicepresidenta de la Internacional Socialista i Jean C. Cambadelis com a primer vicepresident del Partit Socialista Europeu (PSE).

El ministre d’Afers Exteriors francès, Laurent Fabius, va fer una àmplia exposició dels principis que són la base de l’activa política exterior que, sota la direcció de François Hollande, està desenvolupant des que, el mes de maig passat, els socialistes van assumir el Govern francès. Fabius va expressar la plena disponibilitat, tant del partit com de l’executiu, a escoltar i a ajudar les forces socialdemòcrates i progressistes a Europa i arreu del món.

Naudi i Bartumeu van compartir taula durant el sopar amb representants del PSOE, del PSOK grec, del PS portuguès i dels socialistes italians, “cosa que va permetre al ministre Laurent Fabius de saludar-los com ‘les pays du sud’”. Tots dos dirigents socialdemòcrates andorrans van parlar també amb el ministre Kader Arif, elegit de Tolosa i amic personal de Bartumeu, amb el qual van comentar la situació de les relacions franco-andorranes. També van saludar el ministre d’Interior, Manuel Valls, que els va respondre en català.