Naudi i Bartumeu refermen a Tolosa els lligams amb els socialistes francesos

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 29 d'Octubre de 2012

El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Víctor Naudi, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, han participat aquest cap de setmana a Tolosa en la trobada amb les delegacions internacionals que s’ha fet en el marc del congrés del Partit Socialista francès, segons va informar ahir la formació, que va destacar que el conjunt d’entrevistes mantingudes “ha permès refermar el bon nivell d’entesa i col·laboració entre els socialistes francesos i els socialdemòcrates andorrans”.

Harlem Desir, nou primer secretari del PS, va obrir la trobada recordant els principis internacionalistes de la socialdemocràcia i confirmant la implicació dels socialistes francesos en les organitzacions socialistes internacionals: Ségolène Royal com a vicepresidenta de la Internacional Socialista i Jean C. Cambadelis com a primer vicepresident del Partit Socialista Europeu. A continuació Laurent Fabius, ministre d’Afers Exteriors, va fer una àmplia exposició dels principis que són a la base de l’activa política exterior que, sota la direcció de François Hollande, està desenvolupant des que, el mes de maig passat, els socialistes van assumir el Govern francès.

Durant el sopar que va tancar la trobada, Naudi i Bartumeu van compartir taula amb els representants del PSOE, del Pasok grec, del PS portuguès i dels socialistes italians, cosa que va permetre a Fabius saludar-los com “les pays du sud”. Els dirigents del PS van parlar també amb el ministre Kader Arif, elegit de Tolosa i amic personal de Bartumeu, amb el qual van comentar la situació de les relacions franco-andorranes, i també van saludar el ministre de l’Interior Manuel Valls, que els va respondre en català, i van poder saludar, dissabte, el primer ministre Jean Marc Ayrault, que va oferir un dinar a les delegacions internacionals. D’altra banda, Bartumeu va mantenir també una entrevista amb Martín Malvy, president del Consell Regional de Migdia- Pirineus, amb qui van parlar de la situació econòmica als Pirineus.