Naudi i Bartumeu participen al congrés del PS francès

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 29 d'Octubre de 2012

En el marc del seu congrés, el Partit Socialista francès va organitzar una trobada amb els representants de les delegacions internacionals convidades a Tolosa. Entre aquestes hi havia el president del PS, Víctor Naudi, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu.

Harlem Desir, nou primer secretari del PS francès, va obrir la trobada recordant els principis internacionalistes de la socialdemocràcia i Laurent Fabius, ministre d’Afers Exteriors, va fer una àmplia exposició dels principis que són a la base de l’activa política exterior que, sota la direcció de François Hollande, està desenvolupant d’ençà que, el mes de maig passat, els socialistes van assumir el govern francès, i va manifestar el seu interès, davant les diferents delegacions, per la situació en els respectius països i la plena disponibilitat, tant del Partit com del Govern, a escoltar i a ajudar les forces socialdemòcrates i progressistes a Europa i arreu del món .

Durant el sopar que va cloure la trobada, Naudi i Bartumeu van compartir taula amb els representants del PSOE, del PASOK grec, del PS portuguès i dels socialistes italians, el que va permetre al ministre Laurent Fabius de saludar-los com «les pays du sud», tal i com destacaven des del PS andorrà en un comunicat.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata i el president del partit, van parlar també amb el ministre Kader Arif, elegit precisament de Tolosa i amic personal de Bartumeu, amb el qual van comentar la situació de les relacions franco-andorranes. També van saludar al ministre de l’Interior Manuel Valls, que els va respondre en català.

D’altra banda, Bartumeu va mantenir una entrevista amb Martín Malvy, president del Consell Regional de Midi-Pyrenées, amb el qual va parlat de la situació econòmica als Pirineus francesos i andorrans.

El dissabte al migdia Naudi i Bartumeu van saludar Jean Marc Ayrault, primer ministre, que va oferir un dinar als representants internacionals presents a Toulouse.

El conjunt d’entrevistes mantingudes va permetre refermar el bon nivell d’entesa i col·laboració entre els socialistes francesos i els socialdemòcrates andorrans.