El SIPA acusa el Govern de “no fer cap acostament” per negociar

Autor: D. MORENO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 11 d'Octubre de 2012

El Sindicat de Policia (SIPA) va reunir-se ahir amb representants dels dos grups parlamentaris per exposar el malestar i el neguit que viu el cos d’ordre davant la decisió del Govern de reformar el sistema de pensions.

El portaveu del col·lectiu, Joan Comella, va posar de manifest que totes dues trobades van ser “cordials”, però que els socialdemòcrates –a la reunió hi eren presents el president del grup parlamentari, Jaume Bartumeu, i el conseller general David Ríos– “ens donen una mica més de suport”. Els demòcrates –el president del grup,     Ladislau Baró, i la consellera Meritxell Mateu van ser els interlocutors– van demanar al sindicat esforços per encetar el diàleg. Però Joan Comella va replicar que “diàleg n’hem tingut sempre”, i que és l’executiu qui “no ha fet cap acostament”. “La negociació ha de ser al 50-50 i encara no tenim notícies sobre les famoses simulacions.” En aquest sentit, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar ahir que tindrà les simulacions en el decurs d’aquesta setmana, i que un cop les analitzi i comprovi que contenen tots els paràmetres que ha demanat s’encetarà el calendari de reunions amb els representants dels treballadors de la Funció Pública.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata va indicar que “ens han vingut a explicar la situació actual de tensió extra que estan vivint amb un Govern que no vol negociar per molt que digui que sí”, i “sense comparar el que no és comparable” va afegir que entén com se senten els sindicats perquè “Toni Martí ens va fer el mateix amb la llei de la CASS”. Bartumeu va recordar que l’executiu va voler iniciar una negociació “partint d’un acord de 10 punts que ja havia pres el Govern”.

Diàleg
Els socialdemòcrates són conscients que hi ha “un problema”, va indicar Bartumeu. I va recordar que per aquest motiu van organitzar una taula de diàleg amb els treballadors de l’administració central. “No la vam fer per dir que les coses eren perfectes, va ser per dir-los que hi havia un problema i per començar a analitzar entre tots les solucions”, va argumentar.

El portaveu del SIPA va recordar que les condicions de jubilació no les van posar els agents,   sinó el Govern de torn, i va aprofitar la reunió amb els demòcrates per deixar-los clar que cal “responsabilitat política” abans de prometre allò que no es podrà complir, referint-se al que fa dies que denuncien, que durant la campanya electoral se’ls va prometre que el sistema de jubilacions no patiria canvis. De fet, Comella va recordar que la concentració que avui (15.30 hores) celebraran al Consell General és justament per denunciar els incompliments electorals.

De la seva banda, els demòcrates van “aconsellar una postura més dialogant” als sindicalistes, tal com van posar de manifest a través d’un comunicat de premsa. A més, els van instar a “evitar declaracions que compliquin l’escenari abans de concloure la negociació amb l’executiu”. Tant Ladislau Baró com Meritxell Mateu van recordar el context de crisi que viu el país i que “per tal de revifar l’economia i aconseguir tornar a un cicle de creixement, cal que tots els ciutadans realitzem esforços”, concloïa el comunicat. Policia i parlamentaris es tornaran a veure avui ja que la concentració de protesta coincideix amb una sessió de Consell.

LA BATLLIA ADMET A TRÀMIT EL RECURS CONTRA LES RETALLADES DEL CFPA

La secció administrativa de la Batllia ha admès a tràmit el recurs interposat pel Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) contra les retallades salarials, tal com publicava ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andor­ra. El sindicat de policia va traslladar la demanda a la justícia després d’obtenir una resposta negativa del recurs que van entrar al Govern el mes d’agost passat. El sindicat ja va anunciar que continuarien el procés per la jurisdicció ordinària, tot lamentant que la resposta del Govern era un únic full en el qual no es contestava a la majoria d’arguments que ells incloïen en el seu recurs, basat en la inconstitucionalitat de la norma. De fet, al recurs presentat a la Batllia demanen que s’elevi una qüestió d’inconstitucionalitat sobre la llei.