Bartumeu culpa el Govern de la manifestació

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 3 d'Octubre de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va valorar ahir la celebració de la manifestació de funcionaris d’aquest dilluns assegurant que «s’ha arribat a aquesta situació de tensió perquè el govern de DA ho ha fet malament». Bartumeu va recordar que mentre que el PS va fer diverses taules de diàleg amb els sindicats, l’actual Govern «ja ha mig decidit i ja veiem on ha portat la no-negociació», i va lamentar que no hi hagi diàleg.

Bartumeu va assegurar que si els funcionaris tenen uns drets adquirits, perquè han cotitzat durant molts anys per una jubilació, «com a mínim se’ls ha d’explicar quina és la situació i si això es pot modular o no». En tot cas, Bartumeu va demanat que es respectin els drets adquirits, informa l’ANA.

SINDICATURA // D’altra banda, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura una pregunta en la que es qüestiona al Govern sobre els passos que s’han fet per contractar les places vacants que quedin lliures al cos de Policia per jubilació. El conseller David Rios ha entrat aquesta pregunta després que el passat 12 de juliol el Consell General aprovés el Projecte de llei de modificació de la Llei del pressupost 2012 que permetia contractar places vacants per jubilació de policies i secretaris judicials.

La pregunta sobre la cobertura de les vacants per jubilació al cos de Policia haurà de ser resposta durant la sessió del Consell General prevista pel proper 11 d’octubre, on també es contestaran tres qüestions més entrades a la Sindicatura pel grup parlamentari socialdemòcrata.