Bartumeu: “Ara veiem on porta que no hi hagi negociació”

Autor: G. P. / T. S.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 3 d'Octubre de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, considera que la manifestació convocada dilluns passat pels dos sindicats del cos de policia, i especialment el seu èxit de participació –amb més de 400 persones concentrades davant el Govern–, evidencien que l’executiu “ho ha fet malament” a l’hora de plantejar el canvi de sistema de jubilacions dels funcionaris, i és per això que “s’ha arribat a aquesta situació de tensió”.

El cap de l’oposició creu que la forma d’actuar hauria d’haver estat diferent i entén que “si la gent té drets adquirits, s’han de respectar”. Bartumeu recorda que en diverses ocasions “Toni Martí ens ha acusat d’haver fet moltes taules de negociació quan governàvem”, i apunta que “ara veiem on porta que no hi hagi diàleg”. En aquest sentit, el líder socialdemòcrata lamenta que “el Govern ho té mig decidit sense haver parlat amb ningú prèviament” quan, al seu entendre, “a la gent se li ha d’explicar bé la situació i veure si aquest sistema de jubilació es pot o no modular”, tot respectant, això sí, “uns drets que ja tenen adquirits”.

Qui també va ser qüestionat sobre la manifestació del dilluns va ser, justament, un dels membres del Govern a qui més van atacar els concentrats: el ministre de Funció Pública, Jordi Cinca, que va respondre a les demandes de dimissió apuntant que “tothom ha de fer la feina i jo faig la meva”. El titular de Funció Pública va reiterar, com ja va fer el cap de Govern, que “les portes de la negociació estan obertes”. Cinca va voler destacar que “agradarà més o menys, però s’ha entès per totes les parts que tenim un problema i l’hem d’afrontar”, i que aquest objectiu passa per “veure quines modalitats podem adoptar perquè tot – hom en surti el més ben parat possible”.