Bartumeu afirma que el sou de força funcionaris és inferior al salari mínim

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Maig de 2008

Diari d'Andorra

Aleix Tugas 

El cap de l’oposició i president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va afirmar que està “molt preocupat” pel “sorprenent nombre” de funcionaris que cobren una quantitat “inferior al salari mínim”.

Les declaracions les va fer ahir a la tarda a l’oficina parlamentària del PS, després de reunir-se amb el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach. Els dos van parlar de la reforma que el ministre de Finances, Ferran Mirapeix, vol portar a terme a l’administració pública.

Bartumeu considera que la llei que regula els funcionaris s’ha de canviar i modernitzar, “però buscant l’acord amb tothom”. Pel líder socialdemòcrata, el cap de Govern, Albert Pintat, està “creant tensió amb els treballadors de la Funció Pública”.

També es va referir a la nova presidència del grup liberal. Bartumeu va afirmar que no està “gens sorprès” perquè Jordana l’ocupi, després d’haver sabut que Pintat preferia Jaume Serra per exercir el càrrec.

De la seva banda, Ubach va valorar molt positivament la trobada i va explicar a Bartumeu que “en funció del que ens digui el ministre Mirapeix presentarem un text alternatiu”.

El PS optarà per l’abstenció en la votació del concordat que es farà avui

Jaume Bartumeu també va aprofitar per anunciar que el grup socialdemòcrata s’abstindria en la votació del concordat amb la Santa Seu, que tindrà lloc a la sessió del Consell General d’avui. El líder del PS ja va anunciar que no donaria suport al text, però finalment ha optat per no votar-hi en contra, perquè no s’hi oposava “com a principi d’acord”. No obstant això, considera que hi ha molts aspectes de la relació amb el Vaticà que “no són bons”. A més, el cap de l’oposició va comentar que ja s’esperava el vot en contra de la proposició de llei d’independència i qualitat dels mitjans públics anunciat pels liberals, ja que volen mantenir “l’absència de pluralisme”.

pdf3.jpg