Bartumeu culpa el Govern de “l’estat de desconcert” que viu l’administració

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Maig de 2008

Diari BonDia

M. B.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir a la tarda amb una delegació de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) encapçalada pel seu secretari general, Gabriel Ubach.

En aquesta ocasió la trobada va servir perquè el sindicat exposés al cap de l’oposició el seu posicionament respecte a l’esborrany de llei de la Funció Pública presentat per l’executiu. Un posicionament que ja ha estat àmpliament comentat pels sindicats durant aquests darrers dies i que passa a hores d’ara per estudiar si elaboren d’un text paral·lel al del Govern liberal.

Amb tot, qui encara no s’havia manifestat al voltant d’aquesta qüestió és el grup parlamentari socialdemòcrata, que considera que l’executiu liberal està deixant l’administració pública “en un estat de desconcert, l’està desmotivant, l’està deixant que funcioni sense una orientació clara, sense una política retributiva assenyada i amb disparitats, disfuncions i injustícies”. I és que Bartumeu va destacar que “el que crida l’atenció és que aquest Govern hagi situat un gran nombre de funcionaris per sota de les retribucions del salari base […], no és normal que s’entri cobrant el 80 per cent del salari”. En aquest sentit, el cap de l’oposició va destacar que “s’està pagant en l’administració molts salaris que estan per sota dels nivells de retribució acceptables”.

Tot i no que no va entrar al detall de l’esborrany de llei de la Funció Pública, el candidat socialdemòcrata a cap de Govern per a les properes eleccions generals sí que va assegurar que aquesta reforma s’ha de fer des de “la modernització, però també s’ha de fer amb un acord amb les persones que fa anys que hi treballen i hi han dedicat gran part de la seva vida professional i amb seny”.

Per la seva banda, el secretari general de l’USdA va comentar que la reunió amb Bartumeu s’emmarca en la ronda de trobades que mantindran amb els grups parlamentaris per explicar la completa reforma de la llei de la Funció Pública. Així, la propera reunió que mantindrà el sindicat serà amb el president del grup parlamentari de CDA+S21, Enric Tarrado, tot i que encara no s’ha acabat de concretar la data. En aquesta línia, Ubach va manifestar que el text “és molt complex i s’ha de mirar amb lupa i nosaltres explicarem el nostre punt de vista als grups parlamentaris”.

Respecte a les manifestacions del ministre de Finances, Ferran Mirapeix, en què defensava els avantatges que comportaria l’esborrany, el secretari general de l’USdA va afirmar: “Penso que aquestes declaracions són de ciència ficció.”

REUNIÓ SARKOZY

Durant la roda de premsa que Bartumeu va oferir després de la trobada amb Ubach, també va fer un breu comentari sobre la primera visita oficial del màxim responsable de l’executiu, Albert Pintat, a París per reunir-se amb el president de la República Francesa i copríncep d’Andorra, Nicolas Sarkozy. El cap de l’oposició va indicar que “després de tres anul·lacions i un any estem molt contents [de la reunió]”. No obstant això, Bartumeu també va assegurar que “en 20 minuts no es poden tocar tots els temes d’Estat”.

pdf3.jpg