Bartumeu celebra la trobada amb Sarkozy però lamenta que només durés 20 minuts

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Maig de 2008

Diari d'Andorra

El cap de l’oposició i president del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va valorar positivament la trobada que el copríncep francès, Nicolas Sarkozy, va mantenir dimarts amb el cap de Govern, Albert Pintat, i amb el síndic general, Joan Gabriel, al palau de l’Elisi.

Segons Bartumeu, des del PS estan “contents que finalment el Govern es reuneixi amb el Copríncep”, però va recordar que la cita ha arribat “després de tres anul·lacions i amb un any de retard”. El líder socialdemòcrata, a més, es va mostrar escèptic sobre els continguts de la reunió per la durada que va tenir. “No sé quants temes d’Estat es poden tractar en tan sols vint minuts”, va declarar.

De la seva banda, el president del grup parlamentari CDA+Segle 21, Enric Tarrado, va destacar de manera especial el que el president francès va dir sobre les obres de millora de l’E9, que uneix Tarascó amb Puigcerdà. El centrista considera positiu que el Copríncep s’impliqui en el tema dels accessos viaris, que ara mateix “està estancat”. “No deixa de ser obrir Andorra a Europa, i això és bo per al futur”, va afegir-hi.

Tarrado disculpa el Copríncep que aquesta trobada hagi arribat al tercer any de mandat. “Sempre és desitjable que es produeixi abans”, va explicar, “però Sarkozy ocupa un càrrec important, i els protagonistes de la reunió tenen unes agendes molt complicades”. De tota manera, no creu que hi hagi desinterès cap al Principat, “ja que sempre hi ha hagut bones relacions amb els serveis del Copríncep”.

pdf3.jpg